Her får du noen viktige råd og tips:

Her får du noen viktige råd og tips:

Slik finner du ut om bilen har heftelser

Brønnøysundsregisteret har informasjon om samtlige registrerte kjøretøy.

Du kan sjekke om bilen du skal kjøpe har heftelser ved å søke på registreringsnummeret. Hvis det er registrert heftelse på bilen så må den være dokumentert oppgjort før utbetaling til selger kan finne sted. Sjekk heftelser på www.brreg.no eller send sms til 2282 med kodeord Reg og det reg. nr. som du skal sjekke.

Hvordan sikre et godt bilkjøp?

Skal du kjøpe bruktbil er det viktig at du krever tilstandsrapport på bilen. Den gir en gjennomgang av bilens tilstand ut fra EØS-kontrollen.

Her finner du "Tilstandsrapporte bruktbil"

Kjøpekontrakt

Det er viktig at kjøpekontrakten blir skrevet slik at både kjøpers og selgers interesser blir ivaretatt. Skal omregistrering finansieres er det viktig at avgiften er inkludert i kjøpesummen.

Du finner kjøpekontrakt på: www.naf.no/Kjope-eller-selge-bil/Kjopekontrakt

Forsikring

Forsikrer du bilen hos SpareBank 1 får du LOfavørs fordeler også på forsikringen.

Omregistrering

Velger du et eget billån med pant i selve bilen skal også omregistreringsavgiften være betalt før lånet utbetales til selger. For at SpareBank 1 Finans skal kunne utbetale til selger må bilen være registrert på ny eier. Ved omregistrering må både selger og kjøper sende inn "Melding om kjøretøy som skifter eier". Kjøper eller selger må betale omregistrering. Skal omregistrering finansieres er det viktig at avgiften er inkludert i kjøpesummen. Denne avgiften er avhengig av vekt og årsmodell på bilen.

Når kan du overta bilen?

Det er viktig at du ikke overtar bilen før du har signert lånedokumentene. SpareBank 1 Finans får i så fall ikke rettsvern for pantet og kan derfor ikke utbetale lånet ditt.

Hvorfor Betalingsforsikring

Har du tenkt over de økonomiske konsekvensene dersom du blir syk over lengre tid, mister jobben eller blir permittert? En betalingsforsikring kan være med på å trygge din økonomiske situasjon. Prisen er 6,32 % av terminbeløpet for en lånetaker og 7,77 % av terminbeløpet for to låntakere.

Med betalingsforsikring kan du få dekket dine månedlige terminbeløp (maks 13 000 kroner pr. mnd.) i inntil 12 måneder ved:

  • 100 % sykemelding i mer enn 30 dager
  • 100 % arbeidsledighet eller permittering i mer enn 30 dager
  • Sykehusopphold i mer enn 7 dager for selvstendig næringsdrivende
  • Ved dødsfall innfris lånet med inntil 600 000 kroner

For å kunne tegne betalingsforsikring må du være mellom 18 og 62 år og i heltidsarbeid eller være selvstendig næringsdrivende. Du må ikke være kjent med eller burde ha grunn til å regne med forestående arbeidsledighet/permittering, eksisterende sykdom eller tegn på senere sykdom og sykehusinnleggelse.