Mer pensjon for pengene

Fra neste år får du mulighet til å samle innskuddspensjon fra tidligere, nåværende og fremtidige jobber på samme konto med LOfavør Egen pensjonskonto.
Det vil være store gevinster ved å samle pensjonssparingen fordi store kollektive avtaler gir langt bedre betingelser. 

Stortinget har vedtatt at fra neste år blir innskuddspensjon opptjent fra tidligere arbeidsgivere samlet på en konto hos din nåværende arbeidsgiver sammen med ny månedlig sparing. Dette skjer automatisk hvis du ikke reserverer deg eller velger en annen leverandør. Som f.eks. LOfavør Egen pensjonskonto

Kontakt Sparebank 1 Forsikring

21 02 50 90

Lurer du på hva Egen pensjonskonto er?

lofavorpensjon@sparebank1.no

Fordeler

Mer pensjon for pengene

Bærekraftig forvaltning

Enkel oversikt over din pensjon

Spørsmål og svar

Store kollektive avtaler gir gode betingelser og lave gebyrer, slik at du får mer pensjon for pengene

Svanemerket pensjonssparing investerer pensjonen din i bedrifter med høyt fokus på samfunnsansvar, anstendige arbeidsforhold, menneskerettigheter mv. og utelukker samtidig investering i problematiske bedrifter som f.eks. våpen-, tobakk- og spillindustrien.

Du får full oversikt over både tidligere og nåværende pensjon når pensjonen din samles på ett sted. Pensjonen din investeres i en anbefalt miks av aksjer og renter (etter alder), men hvis du ønsker, kan du selv bestemme hvordan sparingen skal investeres

Egen pensjonskonto er en konto der du får samlet all innskuddspensjon du har opparbeidet deg fra du startet å jobbe. Det vil si at du får en helt egen konto der all din pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgivere samles. 

Fakta om egen pensjonskonto: 

 • Kontoen opprettes automatisk og pensjonen din samles i selskapet arbeidsgiveren din har valgt.
 • Hvis du ikke vil at pensjonen din skal samles hos dagens arbeidsgiver, kan du reservere deg. Mer informasjon om hvordan du reserverer deg, kommer før de nye reglene trer i kraft. 
 • Du kan også velge å flytte pensjonen din til et annet pensjonsselskap enn det arbeidsgiveren din har. Du står helt fritt til å velge hvor du vil ha pensjonen din.

Egen pensjonskonto gjelder for deg som jobber eller har jobbet i en bedrift med pensjonsordningen innskuddspensjon.

I egen pensjonkonto får du samlet pensjon fra:

 • den arbeidsgiveren du har i dag
 • tidligere arbeidsgivere – også kalt pensjonskapitalbevis. 
 • Stortinget tar bort kravet om at du må jobbe i 12 måneder hos en arbeidsgiver for å få med deg pensjonssparingen. Det vil si at du får med deg pensjon uansett hvor lenge du har hatt en jobb.
 • enkelte private pensjonsprodukter med samme skatteregler som innskuddspensjon

Egen pensjonskonto gjelder ikke:

 • hvis du ikke har sparing i innskuddspensjon gjennom arbeidsgiver 
 • hvis du jobber i kommune eller stat 
 • hvis du er pensjonist
 • ytelsespensjon og fripoliser
 • hybridpensjon og pensjonsbevis
 • IPS og annen privat pensjonssparing med forsikringselement eller andre skatteregler

Annen nyttig informasjon

Medlemmer som ikke har opptjening av innskuddspensjon i dag, men som har hatt innskuddspensjon tidligere, vil få et tilsvarende gunstig tilbud, med samme lave gebyrer og forvaltning som LOfavør Egen pensjonskonto gjennom LOfavør Pensjonskapitalbevis. Dette vil være svært gunstig for arbeidsledige, pensjonister og arbeidstakere som ikke har en arbeidsgiver med innskuddspensjon.

MEDLEMSFORDELER

Fint for deg. Bra for mange.

LOfavør er fordelsprogrammet for alle som er medlem i et LO-forbund. Vi har fremforhandlet avtaler som gir deg trygghet i privatlivet, og som er bra for samfunnet vi lever i. Fint for deg. Bra for mange.

Om LOfavør

Meld deg inn i et LO-forbund
LOfavør Appen

Finn fordelene i appen!

Med LOfavør appen vår har du alltid medlemskortet og fordelene dine i lomma. Få mer ut av medlemskapet ditt, last ned appen nå.

Last ned

Vi har valgt SpareBank 1

Vi har valgt SpareBank 1 som leverandør fordi de kan tilby en av markedets laveste priser for pensjonssparing, noe som gir mer pensjon for pengene. Pensjonssparingen plasseres i svanemerkede fond som fokuserer på samfunnsansvar, anstendige arbeidsforhold og bærekraft. SpareBank 1 tilbyr personlig rådgivning og har gode digitale løsninger, noe som gjør det trygt og enkelt for deg å spare til pensjon og gir deg god oversikt.