Livsforsikring - en ekstra sikkerhet

Publisert: Feb 05, 2021 | Kategori: Forsikring

Det er ikke lett å tenke på hva som vil skje dersom partneren skulle gå bort. Det er tanker som skremmer de fleste av oss, og da lar vi gjerne være å dvele ved dem.

Likevel er det viktig å tenke over hva de økonomiske konsekvensene kan bli for familien din, dersom du eller partneren din skulle falle fra. En livsforsikring vil i tilfeller som dette kunne være av stor betydning.

Boliglån og livsforsikring burde gå hånd i hånd

Ved felles boligkjøp, er det lett å glemme å forsikre sitt eget liv. I det nye hjemmet skal dere leve og bo sammen, og de færreste tenker på at man kommer til å gå bort en dag. Ved boligkjøp er faktisk livsforsikring anbefalt, på lik linje som det er lurt å forsikre både innbo, bil og hus.

- En livsforsikring kan ikke ta bort sorgen etter et dødsfall, men det sørger for at økonomien ikke trenger å bli en ekstra belastning i en ellers vanskelig tid, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, vår samarbeidspartner på forsikring.

Dersom dere har felles boliglån og den ene parten skulle falle fra, vil gjenværende part kunne sitte igjen med store låneforpliktelser og mindre betalingsevne. Med en livsforsikring vil man kunne nedbetale hele eller deler av boliglånet. Det handler rett og slett om å ha en ekstra sikkerhet hvis det utenkelige skulle skje.

Livsforsikring - en ekstra trygghet

En livsforsikring er en trygghet for de som sitter igjen, og gir dem muligheten til å fortsette livet med samme levestandard. Familien kan fortsatt betjene lån og bo i samme bolig, barna kan fortsette på samme skole og familien kan fortsatt delta på aktiviteter som før.

Forsikringen sørger for at økonomien ikke setter en stopper for den nye hverdagen og livet som fortsetter. Sorgen det er å miste noen man er glad i er en stor belastning i seg selv. Det kan derfor være viktig hjelp i å få jobbe seg gjennom sorgen uten å måtte tenke på regninger, lån og budsjetter.

Hvordan fungerer livsforsikring?

Livsforsikringen er kort fortalt en engangssum som utbetales til etterlatte ved dødsfall, og går til ektefelle. Dersom man ikke har ektefelle, går utbetalingen til arvinger etter loven med mindre andre avtaler er gjort med forsikringsselskapet. Som samboere må man huske å begunstige hverandre for at den etterlatte skal få utbetalingen.

Les mer om LOfavør Livsforsikring

Klikk her