Slik fikk studenten Estela kjøpt sitt første hjem gjennom LOfavør

Publisert: Sep 03, 2021 | Kategori: Bank

Allerede som student sto Estela Davadi Gjeitnes (25) med nøklene i hånden til sin nye leilighet. Som fagorganisert fikk hun en av Norges laveste boliglånsrenter med førstehjemslån fra SpareBank 1 SMN.

- Som de fleste andre studenter så har jeg prøvd meg på mange ulike bosituasjoner: både gjennom private utleiere og kollektiv. Det er utrolig frustrerende å kaste bort masse penger på å leie boliger som er av dårlig standard, forteller hun.

Estela er som mange andre en travel student. Hun har tidligere gått en bachelor i geofag på NTNU, og har nå begynt på en ny 3-årig bachelor i Økonomi og Administrasjon på BI i Trondheim. Stor studiegjeld kan gjøre det vanskeligere å komme inn på boligmarkedet, og Estela ønsket å få mer informasjon og veiledning rundt dette.

Hun og moren bestemte seg for å ta kontakt med familiens bank. Det var deres rådgiver som tipset henne om alle fordelene hun kunne få som medlem av et LO-forbund. Som medlem kvalifiserte Estela seg til LOfavør Førstehjemslån . Hun meldte seg derfor inn i Fellesforbundet, og med moren som medlåntaker fikk hun tilbud om en av Norges laveste boliglånsrenter. Selv som ung student sto hun derfor med nøklene i hånden til sin splitter nye leilighet.

- Vi har veldig god kontakt med SpareBank 1 SMN. Store deler av familien min bruker denne banken, og rådgiveren min er den samme som familien min har hatt. Det var en trygghet for meg, og vi fikk fort en god dialog, forteller hun.

Renteeksempel (per september 2021): Nominell rente 1,19 %. Effektiv rente 1,26 %. 2 mill o/25 år. Kostnad kr 328.318. Totalt kr 2.328.318.

1280x720_Artikkel0821_medlemscase_leilighet.jpg
Leiligheten Estela fikk kjøpt, etter god økonomisk rådgivning og en av Norges beste boliglånsrenter.

God rådgivning i tøffe tider

Det er et forvirrende landskap man skal navigere seg gjennom som ung boligkjøper. Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente? Hvordan fungerer boliglånsforskriften? Selveier eller aksjeleilighet? Alt dette fikk Estela god rådgivning om.

- Jeg visste veldig lite om disse tingene. Jeg har alltid hatt god kontroll over min egen økonomi, og mitt eget forbruk. Men det var så mye som man som ung ikke har noe oversikt over.

Som medlem av et LO-forbund får du også goder i form av økonomisk rådgivning og god oppfølging – enten du allerede har kjøpt leilighet, eller du drømmer om å gjøre det. Veien blir kortere, dersom du vet hva som skal til. Det beste er å ta kontakt med banken din så tidlig som mulig, slik at de kan veilede deg videre til hvordan du på best mulig måte kommer deg inn på boligmarkedet.  

- Det jeg satt mest pris på med rådgiveren min var at han lyttet til mine ønsker, samtidig var han veldig ærlig. Han viste meg hvilke muligheter som var realistisk for meg, forteller hun.

Det er viktig å finne en rådgiver som forstår behovene dine, og kan se hvilke muligheter du har ut fra dine egne premisser. Det handler om å skape god dialog, ikke enveiskommunikasjon.

- Rådgiveren min kjente godt til min situasjon, i tillegg til at han forklarte ting på mitt nivå. Det satte jeg stor pris på. Selv om moren min var medlåntaker ble jeg behandlet som en ansvarlig voksen, forteller Estela.

Ha is i magen

Estela er hjemmekjær, og ønsket å bo i nærheten av venner og familie. Det endte med en leilighet på Byåsen, vest i Trondheim – kun et steinkast fra foreldrene. Hun merket fort at man som førstegangskjøper kan være litt ivrig.

- Den første leiligheten jeg så på ville jeg ha med en gang. Jeg tenkte det var drømmeleiligheten. Ved en tilfeldighet ble bestefaren min med meg, og han så fort at det var mye som var galt med den, så han fikk overtalt meg til å stå over det kjøpet. Da merket jeg fort at det er lurt å ta råd fra de som har litt mer peiling enn meg, ler hun.

1280x720_Artikkel082_medlemscase_Estela2.jpg
Estela var veldig takknemlig for rådgivningen og fordelene hun fikk som medlem i et LO-forbund – nå oppfordrer hun andre til å gjøre det samme.

Som ung boligkjøper er det viktig å ha is i magen, og smøre seg med litt tålmodighet. Dersom du tidlig tar kontakt med banken din, så kan de hjelpe deg på vei – enten du har kjøpt leilighet eller skal kjøpe. Som medlem av et LO-forbund får du mange goder som kan hjelpe deg på veien, og flere gode lånetilbud, som LOfavør Boliglån Ung . Da kan banken din hjelpe deg med å sette realistiske mål, som gjør det enklere å lykkes med boligkjøpet. Veien til at du selv står der med nøklene i hånden er kanskje ikke så lang som du tror.

Har avtale med to banker

Som medlem av et LO-forbund har du mulighet til å få de samme gode betingelsene som Estela. Vi har nemlig forhandlet oss frem til svært gunstige boliglånsavtaler med SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Østlandet. Du kan også velge en annen SpareBank 1 -bank, som også vil tilby gode fordeler på boliglån til deg som er medlem.

Les mer om LOfavør Førstehjemslån her

Klikk her