Ferie og fritid

Riksteatret

Det beste for de fleste. Riksteatret er hele landets teater. Du kan velge fra et repertoar med de store klassikerne til den nye samtidsdramatikken.

Se mer og bestill

Landets nasjonale turnéteater har hele Norges befolkning som publikum. Deres oppgave er å tilby scenekunst av fremste merke med en ambisjon om å gjøre scenekunst til allemannseie.

KONTAKT RIKSTEATRET

24 14 42 00 post@riksteatret.no

Fordeler

20 % rabatt på inntil 4 billetter per forestilling

Havboka

Den prisbelønte teaterforestillingen Havboka som film!

Den prisbelønte teaterforestillingen som film! Da pandemien traff Norge, gikk Applaus Scene og Riksteatret sammen om å lage et helt nytt teatertilbud i beste filmkvalitet. Havboka kan denne høsten oppleves på skjermer i alle landets stuer og på lokale kinoer. Du kan se den der du er - uansett hvor i landet du bor. 

Lei filmen eller se høstens kinoprogram her
Pang

Politisk satire

Gled deg til en annerledes komedie med Rolf Pang. Dette utrolig sterke, manipulerende barnet vil opp og fram. Det får han til, godt hjulpet av familie, sosiale medier, fake news og testosteron. Her sparkes det i alle retninger, og ingen kan føle seg trygg! 

Les mer og bestill

Spørsmål og svar

Peer Gynt av Henrik Ibsen
med Anders Baasmo, Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Lambrechts Vaulen.
Regi av Ole Anders Tandberg

Opplev noen av landets beste skuespillere i en helt ny versjon av Peer Gynt!

Hva skjer med vår oppfatning av Peer Gynt når vi kommer tett på, hjemme i kjøkkene hos Peer? Hvem var han egentlig, og hvorfor flyktet han alltid fra seg selv? Regissør Ole Anders Tandberg går tett på personene i Ibsens mesterverk.

Riksteatrets forestilling er et spennende møte med Ibsens klassiker – en forestilling for alle, enten du er Ibsen-kjenner eller møter Peer for første gang.

Les mer og bestill

Eg snakkar om det heile tida av Camara Lundestad Joof
Regi: Kjersti Horn

«Når folk spør meg hvor jeg kommer fra, misforstår jeg med vilje. Jeg svarer Sandefjord. Og når de spør hvor jeg egentlig kommer fra, så svarer jeg Bodø.»

Fikk hun det som hun ville, hadde dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof sluttet å snakke om rasisme for lenge siden. Hun vil mye heller skrive romaner om vampyrer i verdensrommet, men inntil videre må science fiction vente mens Camara retter oppmerksomheten vår mot virkeligheten – slik den har møtt og formet henne.

I boken «Eg snakkar om det heile tida» gis rasisme i Norge et sannhetsvitne. Gjennom en serie historie og betraktninger fra eget liv, skildrer Camara hvordan rasismen har infisert hverdagen og tankene hennes.

Les mer og bestill

PANG! av Marius von Mayenburg
Regi: Peer Perez Øian

Gled deg til en annerledes komedie – absolutt fantastisk!

Rolf Pang er en sterk mann! Dette utrolig sterke, manipulerende barnet vil opp og frem. Det får han til, godt hjulpet av familien, sosiale medier, fake news og testosteron. Uten ham blir verdens dødskjedelig.

Han er så utrolig fanstastisk at han gjør sin egen fødsel om til pressekonferanse. Aldri har så mange kommet. Aldri har verden sett et større geni enn ham! Et barn med så stort ego kan bli hva han vil, bare foreldrene tror nok på han og verden anerkjenner hans store talent. Her sparkes det i alle retninger, og ingen kan føle seg trygg!

Les mer og bestill

Høna, egget og reven av Nelly Winterhalder
Regi: Gunnar Eiriksson

Det er ikke så gøy å være Høna når Egget hennes plutselig blir borte. Særlig ikke når hun finner en rev i reiret der Egget lå.

Riksteatret byr på en nyklekket teaterforestilling for de aller minste. Høna, egget og reven er en morsom forestilling om vennskap, tilhørighet og motgang, og om barn blir annerledes enn foreldrene hadde forventet. En hyllest til det uperfekte livet!

Les mer og bestill

Billettene kjøpes på Riksteatrets nettside eller hos ditt lokale kulturhus. Bruk rabattkoden «RTpartner» og velg billettkategorien «Samarbeidspartner». Husk å ta med ditt medlemskort  - du finner det i LOfavør appen.

«Å vise teater nå gir økt mening. Folk vil ha levende kunst og vi skal gjøre det mulig uansett hvor i landet du bor», sier Riksteatrets nye teatersjef Arne Nøst. 

Det skal være trygt å gå på teater når Riksteatret kommer til ditt kulturhus. De følger myndighetenes forskrifter for smittevern, og bransjestandarden når det gjelder avstand til andre i salen. Det blir begrenset kapasitet og ikke like fulle saler, men det vil være trygt å gå på teater hos ditt lokale kulturhus. 

De kommer, og det er det viktigste – som hele landets teater. 

Riksteatret og arrangørene følger myndighetene sine forskrifter for smittevern, og bransjestandarden når det gjelder avstand til andre i salen. Dette for å sikre en god og trygg teateropplevelse.

Les mer

MEDLEMSFORDELER

Fint for deg. Bra for mange.

LOfavør er fordelsprogrammet for alle som er medlem i et LO-forbund. Vi har fremforhandlet avtaler som gir deg trygghet i privatlivet, og som er bra for samfunnet vi lever i. Fint for deg. Bra for mange.

Om LOfavør

Meld deg inn i et LO-forbund
LOfavør Appen

Finn fordelene i appen!

Med LOfavør appen vår har du alltid medlemskortet og fordelene dine i lomma. Få mer ut av medlemskapet ditt, last ned appen nå.

Last ned

Vi har valgt Riksteatret som samarbeidspartner

Riksteatret har en større oppgave enn noe annet teater og en ambisjon om å gjøre scenekunst til allemannseie. Teatrets publikum er hele Norges befolkning. Det betyr at teatrets forestillinger forteller historier som kan forene hele landet, på tvers av de mange små og store forskjellene vi lever med. Gjør deg klar for alt fra klassikere til den nye samtidsdramatikken – de tilbyr noe til alle, uansett generasjon. Riksteatret skal by på det beste for de fleste.