Forsikring

LOfavør Pensjonskapitalbevis

LOfavør pensjonskapitalbevis er alternativet for deg som har fått pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold med innskuddspensjon. 
Du har medlemsfordeler på LOfavør Pensjonskapitalbevis, levert av SpareBank 1.

Samle dine pensjonskapitalbevis

LOfavør Pensjonskapitalbevis passer også for deg som ikke ønsker å slå sammen pensjon du har tjent opp i tidligere jobber til egen pensjonskonto, men holde nåværende og tidligere opptjening fra hverandre.

Samle avtalene dine

KONTAKT OSS

416 06 600

Tast 5, så 3

lofavorpensjon@sparebank1.no

Fordeler

Lave gebyrer fra 0,18%

Bærekraftig forvaltning

Enkel oversikt over din pensjon

Ektepar ser på telefon

Lave gebyrer fra 0,18%

Gebyrene som belastes dine pensjonskapitalbevis har stor betydning for din fremtidige pensjon. LOfavør Pensjonskapitalbevis, levert av SpareBank 1, har blant markedets laveste gebyrer på 0,18 % pr år. Det påløper ingen gebyrer utover dette Om du samler pensjonskapitalbevisene hos èn leverandør, betaler du kun ett gebyr, og, beholder mer av pensjonspengene.

Samle avtalene dine

Spørsmål og svar

Når du er medlem av en innskuddspensjonsordning gjennom din arbeidsgiver får du et pensjonskapitalbevis når du slutter i jobben eller starter uttak av pensjon.

Med LOfavør Pensjonskapitalbevis nyter du godt av de samme fordeler og priser som den avtalen LO har fremforhandlet for LOfavør Egen pensjonskonto. LOfavør Pensjonskapitalbevis er først og fremst et produkt for deg som har hatt innskuddspensjon tidligere, men som ikke har det i dag.

Har du innskuddspensjon i dag, kan LOfavør Egen pensjonskonto være et bedre alternativ for deg.

Samlet gebyr for LOfavør Pensjonskapitalbevis med bærekraftig forvaltning er 0,18 % per år. Det påløper ingen gebyrer utover dette. Hvis du f.eks. har 100 000 kroner på ditt pensjonskapitalbevis, blir det trukket 180 kroner i gebyr fra din saldo, eller 15 kroner per måned.

Bærekraftig forvaltning av din pensjonskapital

Indeks
Med indeks forvaltning plasseres pensjonssparingen i brede indeksfond. Selskaper som er ekskludert av Statens Pensjonsfond Utland (SPU) er automatisk ekskludert. Målet er å oppnå en avkastning tilnærmet lik fondenes referanse-indekser eller gjennomsnittet i markedet.

Svanemerket
Med svanemerket forvaltning plasseres pensjonen i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar og bærekraft. Selskapene i porteføljen følges opp løpende av forvalter og kan ekskluderes hvis de ikke tilfredsstiller fastsatte kriterier knyttet til klima, miljø, arbeidstakerrettigheter, virksomhetsstyring, skatt mv.  Fondene investerer ikke i tobakk, alkohol og pengespill. Svanemerket har også valgt å ekskludere investeringer i fossil energi og våpen

Aktiv
Med aktiv forvaltning tar forvalterne av fondet aktive valg når de skal bestemme sammensetningen av aksjer i spareprofilen. Dette krever nøye analyser og aktiv forvaltning har derfor en høyere forvaltningskostnad* enn andre forvaltningsformer. Ved aktivt eierskap vil forvalter påvirke selskapene i porteføljen i bærekraftig retning. Målet er å oppnå bedre avkastning enn det øvrige markedet og gi deg mer pensjon for pengene

*Aktiv forvaltning har pris fra 0,42 % for 100 % renter til 0,92 % for 100 % aksjer.

Du får full oversikt over din tidligere innskuddspensjon i kundeportalen. Pensjonen din investeres i en anbefalt miks av aksjer og renter (etter alder), men hvis du ønsker, kan du selv bestemme hvordan sparingen skal investeres

KONTAKT OSS

416 06 600

Tast 5, så 3

lofavorpensjon@sparebank1.no

Pensjonskalkulator

Er du blant dem som stoler på at arbeidsgiveren din har en god pensjonsavtale? Det er du ikke alene om, men det kan lønne seg å sjekke om det faktisk stemmer.
Sjekk  hva lavere gebyr kan bety for din pensjonsutbetaling her

Pensjonskalkulator

Forsikringsoversikt

For å få oversikt over alle dine forsikringer gjennom LOfavør, kan du logge deg inn til forsikringsoversikten hos Fremtind. Her finner du dine forsikringsbevis, kan melde skade og mye mer.

Logg inn

MEDLEMSFORDELER

Fint for deg. Bra for mange.

Som medlem har du også en rekke medlemsfordeler i privatlivet gjennom LOfavør, som er fordelsprogrammet til LO-forbundene. Med over 990 000 medlemmer, har vi kraften til å forhandle frem ekstra gunstige avtaler og fordeler. Vi samarbeider med store og trygge merkevarer som har fokus på bærekraft.

Om LOfavør as

Meld deg inn i et LO-forbund
MobilApp_480x640_2.gif

Finn fordelene i appen!

Med appen vår har du alltid medlemskortet og fordelene dine i lomma. Få mer ut av medlemskapet ditt, last ned appen nå.

Last ned

Vi har valgt SpareBank 1

Vi har valgt SpareBank 1 Forsikring som leverandør fordi de kan tilby en av markedets laveste priser for pensjonssparing, noe som gir mer pensjon for pengene. Pensjonssparingen plasseres i bærekraftige fond som fokuserer på samfunnsansvar og anstendige arbeidsforhold. SpareBank 1 tilbyr personlig rådgivning og har gode digitale løsninger, noe som gjør det trygt og enkelt for deg å spare til pensjon og gir deg god oversikt.