Flyktet fra Syria – nå har Mohammed fått boliglån med LOfavør

Publisert: May 04, 2022 | Kategori: Bank

Da Mohammed Alkhaled (36) flyktet fra Syria til Norge, startet han på bar bakke. Men etter flere år med beinhard jobbing har han oppfylt drømmen om egen bolig. Med LOfavør Boliglån har han fått mange gode råd underveis – og sikret seg en av landets beste boliglånsrenter.

Endelig har Mohammed kommet seg på plass i en leilighet som han eier selv med LOfavør Boliglån . I sitt nye nabolag på Slemmestad trives han godt, med fin utsikt til sjøen og kort avstand til alt han trenger. Veien dit har imidlertid vært krevende.

Den lange reisen

For over syv år siden tok Mohammed det vanskelige valget om å flykte fra hjemlandet sitt, Syria. For å unngå militærtjeneste i det krigsrammede landet måtte han forlate venner, familie og jobb for å redde seg selv. Det ble starten på en flukt preget av usikkerhet om hvordan livet og fremtiden kom til å se ut. Veien ble til underveis, og stoppestedene var mange. Tyrkia, Hellas, Serbia, Østerrike, Tyskland, Sverige – og til slutt Norge.

– Jeg brukte åtte måneder på å komme meg til Norge. Da jeg flyktet fra Syria visste jeg ikke hvor jeg kom til å ende opp, og jeg var hele tiden i tvil om hvordan jeg skulle løse situasjonen jeg stod i. Da jeg kom til Hellas snakket jeg med noen venner som fortalte at jeg burde komme til Norge. Her var folk imøtekommende og hyggelig, og det var mulig å få en jobb hvis jeg la ned en innsats for å lære meg språket. Det var da jeg bestemte meg for å reise nordover, forteller Mohammed.

De første årene i Norge var krevende. Én ting er å lære seg et helt nytt språk, en annen er å være så langt fra menneskene som står hjertet ditt nærmest.

– Når du flykter fra hjemlandet ditt til et helt nytt sted, tar det lang tid før du trives. Jeg kunne hverken engelsk eller norsk, bare arabisk. Jeg kommer fra et land preget av krig, uroligheter og frykt, der jeg har tapt nesten alt. Samtidig har jeg en stor familie i Syria som trenger min hjelp. Det er et stort ansvar, og da jeg kom til Norge startet jeg på null.

Håpet om et bedre liv for ham og familien fikk Mohammed til å brette opp ermene. Han begynte på norskkurs, og så fort som kurset var gjennomført begynte han å jobbe – mye.

– Når du ikke har arbeidserfaring fra samme land, er det vanskelig å finne en jobb, men etter hvert ble det lettere. De siste årene har jeg jobbet veldig mye. Jeg føler at jeg har mye å bevise, også for meg selv. At jeg jobber, står på og klarer meg, sier han.  

Boliglån
Hjemme hos Mohammed henger et vevd teppe som han har fått fra en venn i Syria. Det viser basaren Al-Hamidiyah Souq i Damaskus.

Medlemsfordeler og boliglån

Mohammed har uten tvil vist at han klarer seg, og boligdrømmen har vært en motivasjonsfaktor gjennom de mange arbeidstimene.

– Jeg ville gjøre noe for meg selv ved å kjøpe egen bolig. I stedet for å betale tusenvis av kroner til andre, er det bedre å betale ned på sitt eget boliglån. Derfor begynte jeg å jobbe ekstra for å samle sammen nok penger til egenkapital, forteller han.

Som en del av arbeidslivet ble han raskt tipset om å melde seg inn i Handel og Kontor. I starten tenkte han ikke så mye over fordelene han fikk ut av medlemskapet, men det skulle vise seg å snu da han begynte å søke om boliglån. Det kan være en krevende prosess for mange, særlig for Mohammed, fordi mange banker stiller strenge krav til jobb- og livssituasjon.

– SpareBank 1 var den eneste banken som ikke stilte krav til statsborgerskap, så lenge jeg hadde oppholdstillatelse, jobb og egenkapital. Da jeg tok kontakt med banken kom det raskt frem at jeg var medlem av et LO-forbund, noe jeg hadde vært i noen år. Det ga meg bedre boliglånsrente og uvurderlig økonomisk rådgivning. Takket være rådgivningen fra Terje i SpareBank 1 Østlandet har jeg fått svar på alle spørsmål som har dukket opp underveis. Nå er også statsborgerskapet på plass, sier han.

Fordelene har ikke stoppet med boliglånet. Som medlem har Mohammed skaffet seg LOfavør Mastercard og forsikret bilen med LOfavør Bilforsikring , med den laveste forsikringspremien han så langt har funnet. Videre forteller han at medlemskapet også har båret frukter i arbeidslivet.

– Gjennom forbundet har jeg fått tilbud om utdanning. Jeg betalte bare en egenandel, mens forbundet betalte resten. Forbundet støtter meg også om det skulle skje noe på jobben. Derfor gir medlemskapet meg en trygghet både på jobb og i privatlivet. Jeg er fornøyd med å være medlem. Det gir gode fordeler, og du vet aldri når du får bruk for dem, avslutter han.

Mohammed_utsikt.jpg
Fra balkongen kan Mohammed nyte utsikten til Oslofjorden.

LOfavør Boliglån gir deg en av Norges beste renter

Som medlem kan du få et av landets beste boliglån med en rente fra 2,10 % når du låner inntil 75 % av kjøpesummen, og en rente fra 2,0 % når du låner inntil 50 % av kjøpesummen.

LOfavør har inngått en egen avtale med SpareBank 1 Østlandet og SpareBank 1 SMN som tilbyr sine beste boliglånsrenter til medlemmer. Du får også en rådgiver som gir deg god hjelp og veiledning som er tilpasset din økonomiske situasjon, og som kan hjelpe deg med forsikringer.

Priseksempel mai 2022: Nominell rente 2,10 %. Effektiv rente 2,17 %. 2 mill o/25 år. Kostnad kr 593.685,-. Totalt 2.593.685,-.

Les mer om LOfavør Boliglån her

Klikk her