Felles boliglån? Sørg for å ha livsforsikring

Publisert: Oct 28, 2021 | Kategori: Forsikring

Med en livsforsikring kan vi føle oss trygge på at våre nærmeste beholder sin økonomiske sikkerhet, dersom vi skulle bli borte. Men hva er egentlig livsforsikring? Vi forklarer hva det er, og når du bør vurdere å skaffe deg det.

Dine kjøpsrettigheter når varen ikke er som den skal

Noen ganger kan det hende at varen du kjøpte på nett er dårligere enn lovet, eller går i stykker urimelig raskt. Da kan du klage til butikken om at varen har en mangel. 

- Når du handler på nettbutikk, får du ikke sett varen i virkeligheten. Les varebeskrivelsen nøye, for å undersøke hva du faktisk kjøper. Du har lov til å prøve varen når den mottas, men ikke bruke den. Dersom varen er ødelagt eller ikke i tråd med beskrivelsen, kan den ha en mangel, sier Kleveland. 

- Da har du rett på ny vare eller pengene tilbake. Om butikken nekter ansvar, kan du søke juridisk hjelp, legger han til.

LOfavør Livsforsikring gir ekstra trygghet med færre gebyrer

Vi mener LOfavør Livsforsikring er en nødvendig forsikring som er viktig å ha på plass. I tillegg stiller LOfavør høye krav til samarbeidspartnerne sine for å sikre at forsikringene er gunstige og av god kvalitet.

- LOfavør og Fremtind har hatt et langt og godt samarbeid, og jobber sammen for å gi medlemmene gode fordeler innen forsikring. Med en livsforsikring får medlemmene en trygghet gjennom hele livet. Den kan ikke hindre at noe skjer, men den kan gjøre tiden etter et dødsfall enklere å håndtere, sier Therese.

Forbundene har også jobbet for å gjøre forsikringen rimeligere. Med LOfavør Livsforsikring slipper du å betale tegnings- og endringsomkostninger, samt administrasjonskostnader som e-kunde. Dette slår spesielt godt ut hvis flere medlemmer i familien skaffer seg samme avtale.

480x640_Fremtind_ThereseBarski.jpg
Therese Barski fra Fremtind.

Sjekk hvilke kollektive forsikringer du har

Dersom du vurderer å kjøpe individuelle forsikringer, bør du først undersøke hvilke forsikringer du allerede har gjennom forbundet ditt. Flere forbund har nemlig kollektive personforsikringer som del av medlemskapet. 

Noen ganger er det behov for individuelle tilpasninger. Ta kontakt med en rådgiver som kan gi deg anbefalinger basert på dine behov. Kanskje er det aktuelt å bygge på den kollektive grunnpakken med individuelle forsikringsordninger, som for eksempel LOfavør Livsforsikring.

Det er vår samarbeidspartner SpareBank 1 som gir deg gratis rådgiving på forsikringsordningene gjennom LOfavør.

Les mer om LOfavør Livsforsikring

Klikk her