Felles boliglån? Sørg for å ha livsforsikring

Publisert: Oct 28, 2021 | Kategori: Forsikring

Med en livsforsikring kan vi føle oss trygge på at våre nærmeste beholder sin økonomiske sikkerhet, dersom vi skulle bli borte. Men hva er egentlig livsforsikring? Vi forklarer hva det er, og når du bør vurdere å skaffe deg det.

Hva er livsforsikring?

En livsforsikring er utformet for å sikre at de som blir igjen etter et dødsfall, blir ivaretatt økonomisk. Det betyr at de kan opprettholde samme levestandard, boforhold og rammer som de er kjente med. Dette kan gi en uvurderlig trygghet i hverdagen, fordi man vet at de nærmeste er sikret uansett hva.

- Livsforsikring gir en utbetaling til de etterlatte ved dødsfall, forteller Therese Barski. Hun er produktsjef i forsikringsselskapet Fremtind, som samarbeider med LOfavør. 

- Dette er en spesielt viktig forsikring for de som deler boliglånet med en annen. Da kan man forsikre seg for en sum tilsvarende sin del av boliglånet. På den måten får partneren økonomisk trygghet og muligheten til å beholde boligen i en krevende tid. Vi anbefaler derfor at man vurderer livsforsikring allerede når man tar opp boliglån sammen, sier Therese videre.

LOfavør Livsforsikring gir ekstra trygghet med færre gebyrer

Vi mener LOfavør Livsforsikring er en nødvendig forsikring som er viktig å ha på plass. I tillegg stiller LOfavør høye krav til samarbeidspartnerne sine for å sikre at forsikringene er gunstige og av god kvalitet.

- LOfavør og Fremtind har hatt et langt og godt samarbeid, og jobber sammen for å gi medlemmene gode fordeler innen forsikring. Med en livsforsikring får medlemmene en trygghet gjennom hele livet. Den kan ikke hindre at noe skjer, men den kan gjøre tiden etter et dødsfall enklere å håndtere, sier Therese.

Forbundene har også jobbet for å gjøre forsikringen rimeligere. Med LOfavør Livsforsikring slipper du å betale tegnings- og endringsomkostninger, samt administrasjonskostnader som e-kunde. Dette slår spesielt godt ut hvis flere medlemmer i familien skaffer seg samme avtale.

480x640_Fremtind_ThereseBarski.jpg
Therese Barski fra Fremtind.

Sjekk hvilke kollektive forsikringer du har

Dersom du vurderer å kjøpe individuelle forsikringer, bør du først undersøke hvilke forsikringer du allerede har gjennom forbundet ditt. Flere forbund har nemlig kollektive personforsikringer som del av medlemskapet. 

Noen ganger er det behov for individuelle tilpasninger. Ta kontakt med en rådgiver som kan gi deg anbefalinger basert på dine behov. Kanskje er det aktuelt å bygge på den kollektive grunnpakken med individuelle forsikringsordninger, som for eksempel LOfavør Livsforsikring.

Det er vår samarbeidspartner SpareBank 1 som gir deg gratis rådgiving på forsikringsordningene gjennom LOfavør.

Les mer om LOfavør Livsforsikring

Klikk her