Fem ting du bør vite om livsforsikring

Publisert: Jan 04, 2024 | Kategori: Forsikring

Du kan aldri vite hva som vil skje i fremtiden, og du kan ikke forsikre deg mot sykdom eller dødsfall. Men du kan sikre deg slik at økonomien ikke blir et problem på toppen av en krise.

Vi har tatt en prat med vår samarbeidspartner og leverandør av forsikring, Fremtind. Her svarer de på noen av de vanligste spørsmålene om livsforsikring.

Når trenger jeg livsforsikring?

En livsforsikring er for deg som vil sikre den økonomiske situasjonen til familien din dersom du går bort. Derfor er det viktig at du tenker på å forsikre deg i øyeblikket du tar opp boliglån med kjæresten din eller om dere får barn sammen. I slike situasjoner er det stor sannsynlighet for at det ikke er rom for uforutsette utgifter eller inntektsfall. Med livsforsikring har partneren din mulighet til å kunne betale på boliglånet alene, og med det slippe å flytte.

Hvor mye koster en livsforsikring?

Det er flere faktorer som påvirker prisen på livsforsikring, blant annet hvor gammel du er, livsstilen og helsetilstanden din. Derfor må du fylle ut en helsevurdering når du kjøper livsforsikring. Vurderingen er lovfestet og noe alle forsikringsselskaper er pliktet til å gjøre. Når du kjøper livsforsikring velger du selv hvor mye du vil forsikre deg for. Dette, sammen med helseerklæringen, er avgjørende for hvor mye forsikringen vil koste. 

Hvor lenge varer livsforsikringen?

Med mindre du sier opp avtalen, gjelder forsikringen til du fyller 80 år.

Hvem utbetales erstatningssummen til?

Hvis du er gift betales engangssummen automatisk til ektefellen din. Denne automatikken slår imidlertid ikke inn dersom dere er samboere. Det kan du løse ved å begunstige samboeren din. En begunstigelse, som sier hvem som skal motta pengene, kan du gi til hvem du vil. Du kan for eksempel velge samboeren, foreldre, søsken, barn eller en venn. Hvis du ikke har gjort det, vil utbetalingen følge norsk arverett.

Les mer og beregn pris

Dekker livsforsikringen alle typer dødsfall?

Ja, det gjør den. Erstatningssummen utbetales uansett om det er snakk om sykdom eller en ulykke. Hvis dødsfallet skyldes selvmord, er reglene litt annerledes om forsikringen ble kjøpt mindre enn ett år før dødsfallet.

Medlemsfordeler på LOfavør Livsforsikring

Som medlem av et LO-forbund har du flere fordeler på livsforsikring. Det er ingen tegnings- eller etableringsomkostninger og ingen administrasjonskostnader som e-kunde. I tillegg oppnår ektefelle, samboer og barn samme prisfordeler når familiens forsikringer samles på samme avtale.

Les mer om LOfavør Livsforsikring her

Klikk her