En reiseforsikring som gjelder fra du går ut døra – året rundt

Publisert: Jun 02, 2022 | Kategori: Forsikring

Nordmenns reisevaner har endret seg mye. Vi er mer mobile enn før, og vi tar gjerne en tur eller tre i løpet av året. Da er det viktig å være forsikret, men også vite hva forsikringen dekker og ikke.

– Med en LOfavør Reiseforsikring er du dekket fra du går ut av døra i hjemmet ditt, men det er viktig å være klar over at reiseforsikringen ikke nødvendigvis dekker absolutt alt du foretar deg utenfor eget hjem, sier Therese Hofstad-Nielsen som er skadeforebygger i Fremtind – LOfavørs samarbeidspartner på forsikring.

Dette dekkes

LOfavør Reiseforsikring dekker utgifter hvis du blir syk eller skadet når du er på reise, og om du må avbestille den planlagte turen. I tillegg er du dekket hvis du blir frastjålet noe på reisen, bagasjen blir forsinket eller den forsvinner mens du er på tur.  

Eksempler på tilfeller hvor du er dekket av reiseforsikringen:

- Blir du ekstremt solbrent i ferien eller er uheldig og sklir på en glatt stein og må oppsøke lege, dekker reiseforsikringen legeutgifter. 

- Blir du matforgiftet eller akutt syk dekkes alle påløpte utgifter til behandling. I tillegg dekkes ny reise hvis du av medisinske grunner må fremskynde eller utsette planlagt hjemreise.

- Beordrer legen deg til å holde sengen i mer enn tre dager når du er på reise i ferien kan forsikringen dekke tapet av feriedager. 

- Blir du frastjålet solbrillene dine eller klokka di, dekker reiseforsikringen dette.

- Hvis du ikke tenker å ligge på latsiden, men ha en mer aktiv ferie, er du dekket av reiseforsikringen dersom du skader deg i forbindelse med surfing, rafting, ekstremsykling (trail, downhill og BMX), kajakking, rafting og vannscooter. Du er også dekket dersom du skal dykke eller gå fjellturer, men da er det likevel noen begrensninger.

Begrensninger du bør være klar over

- Hvis du skal bestige fjelltopper, må du du huske at forsikringen er begrenset til høyder inntil 6000 meter.
- Dykking er dekket på reiseforsikringen, men ikke dypere enn 40 meter.

Leverandører av typiske sommeraktiviteter, som vannscooter, vannski og dykking tilbyr ofte en ekstra forsikring når du skal leie utstyr. Har du LOfavør Reiseforsikring, skal det ikke være behov for å takke ja til en slik forsikring, med mindre du skal mer enn 6000 meter opp eller 40 meter dypt, opplyser Therese.

Enkel å bruke, så du kan nyte ferien

Skulle du være så uheldig å bli syk, skadet eller miste noen av tingene dine, er det lagt til rette for at du skal bruke minst mulig tid på å melde inn forsikringssaken, og mest mulig tid til å fortsette ferien.

– Det er enklere å melde skade enn mange tror. Det kan du gjøre på digitale flater, eller du kan ringe oss. Vi stoler på kundene våre og stiller akkurat de spørsmålene vi trenger for å løse saken, slik at du kan fortsette ferien så godt det lar seg gjøre. Har noe uforutsett hendt på ferien, så meld ifra, oppfordrer Therese.

Det er lett å glemme hva man skal gjøre og hvem man skal kontakte hvis noe først skjer. Gjennom LOfavør Reiseforsikring kan du få oppfølging på SMS så fort du har ankommet feriedestinasjonen, med påminnelser om hva du skal gjøre og hvor du kan få hjelp. I tillegg har du reiseforsikringsbeviset lett tilgjengelig i LOfavør-appen.

Dette er ikke dekket av reiseforsikringen

Enkelte ting er ikke dekket av reiseforsikringen.

– Det er det viktig å være klar over, slik at du ikke får deg noen overraskelser om uhellet oppstår, sier Therese. 

Ekstremsport som paragliding og fallskjermhopp er ikke dekket av reiseforsikring. Det samme gjelder basehopp og ekspedisjoner. 

Mister du solbrillene eller klokka, dekker ikke reiseforsikringen det. Reiseforsikringen gjelder kun dersom ting har blitt stjålet.  

Dersom du skader deg eller blir frastjålet noe mens du er sterkt beruset kan du få redusert erstatning på forsikringen. 

Er du over 75 år er du ikke lengre dekket av ulykkesdekningen i reiseforsikringen. 

Vet du at du er syk før du reiser, eller har en underliggende sykdom, kan det være at du blir sittende igjen med hele regningen om noe skulle skje når du er på tur. Reiseforsikringen dekker normalt sett kun akutte og uforutsette hendelser, så skulle en allerede kjent sykdom blusse opp mens du er på tur er det ikke sikkert reiseforsikringen dekker det. 

Forsikringen gjelder ikke reiser til områder som det norske Utenriksdepartementet eller Folkehelseinstituttet fraråder reise eller opphold i

Om LOfavør Reiseforsikring

Med LOfavør Reiseforsikring er du og familien din forsikret på alle typer reiser – hele året.

Flere forbund har forhandlet frem en meget gunstig pris for deg på LOfavør Reiseforsikring. Enkelte forbund har også forhandlet frem mulighet til å velge mellom dekning for enslig eller for familie.

Sjekk om du har avtale gjennom ditt forbund
For fullstendig informasjon om hva forsikringen dekker og hvilke begrensninger som gjelder, kan du lese om det i vilkårene.

Les mer om LOfavør Reiseforsikring her

Klikk her