En reiseforsikring som gjelder året og verden rundt

Publisert: Jun 02, 2022 | Kategori: Forsikring

Pandemien er på hell og reisefeberen er i ferd med å stige igjen. Denne sommeren er det mange som skal ut og reise for første gang på lenge. Da gjelder det å ha reiseforsikringen klar før avreise, slik at ferieturen blir uforglemmelig av de riktige grunnene.

Nordmenns reisevaner har endret seg mye. Vi er mer mobile enn før, og vi tar gjerne en tur eller tre i løpet av året. Det gjør det enda viktigere å være forsikret om noe skulle skje. 

Det forteller Therese Hofstad-Nielsen som er skadeforebygger i Fremtind – LOfavørs samarbeidspartner på forsikring. Hun vet alt om fordelene med å være forsikret på reisen, og ikke minst hva som kan skje om du ikke er det. Før årets sommerferie håper hun folk er ekstra oppmerksomme etter en lang periode med unntakstilstand.

– Noen falt kanskje for fristelsen og sa opp reiseforsikringen under pandemien fordi det ikke var mulig å reise. Andre har ikke gyldig reiseforsikring lenger. Sjekk derfor at du har reiseforsikring og hva den dekker, sier hun.

Det tryggeste og beste alternativet er å ha en reiseforsikring som gjelder til enhver tid.

– Med en helårs reiseforsikring starter reisen så fort du forlater adressen din. Sånn er det ikke om du kjøper enkeltreiseforsikring eller om du forsikres gjennom kredittkortbetaling. Da vil den kun gjelde den spesifikke reisen, forteller Hofstad-Nilsen.

Korona – hva bør jeg tenke på?

Med pandemien friskt i minnet er det mange som ser seg over skulderen etter nye restriksjoner og varianter før årets sommerferie. Hofstad-Nilsen får mange koronarelaterte spørsmål fra kunder som skal ut og reise. Hun har noen forholdsregler hun oppfordrer reisende til å følge. 

– For å kunne avbestille ferien på grunn av korona må UD ha utstedt reiseråd. Det viktigste er derfor at du kjøper refunderbare billetter, eller at du har en mulighet til å booke om, sier hun.

Blir du koronasmittet før reisen, behandles det som vanlig sykdom. Det betyr at forsikringen dekker avbestilling, men ikke kostnader på reisen, siden det ikke har oppstått akutt mens du er på tur. Settes du i myndighetspålagt karantene på grunn av mulig koronasmitte, dekker forsikringen ekstrautgiftene. Det gjelder også ved isolasjon i utlandet om du har hatt nærkontakt med en koronasmittet. Men husk at dette skal dokumenteres.

Selv om de fleste land i Europa har åpnet opp, er det fortsatt noen som krever koronapass som dokumenterer at du er vaksinert, har gjennomgått sykdom eller at du har en negativ test.

– Det er ditt ansvar å sette deg inn i gjeldende restriksjoner for fly, innreise og opphold i landet du reiser til. Gjør det før du drar, så slipper du å bli overrasket og frustrert, anbefaler Hofstad-Nilsen.

Her kan du lese mer om hva forsikringen dekker ifm. Korona

Enkel å bruke, så du kan nyte ferien

Ferien er en anledning til å koble av og glemme hverdagens bekymringer. Det skal reiseforsikringen bidra til. Om uhellet likevel er ute, skal forsikringen gjøre situasjonen og løsningen så sømløs som mulig.

– Det er enklere å melde skade enn mange tror. Det kan du gjøre på digitale flater, eller du kan ringe oss. Vi stoler på kundene våre og stiller akkurat de spørsmålene vi trenger for å løse saken, slik at du kan fortsette ferien så godt det lar seg gjøre. Har noe uforutsett hendt på ferien, så meld ifra, oppfordrer Hofstad-Nilsen.

Det er lett å glemme hva man skal gjøre og hvem man skal kontakte hvis noe først skjer. Gjennom LOfavør Reiseforsikring kan du få oppfølging på SMS så fort du har ankommet feriedestinasjonen, med påminnelser om hva du skal gjøre og hvor du kan få hjelp. I tillegg har du reiseforsikringsbeviset lett tilgjengelig i LOfavør-appen.

Om LOfavør Reiseforsikring

Med LOfavør Reiseforsikring er du og familien din forsikret på alle typer reiser – hele året.

Noen forbund har reiseforsikring som en kollektiv avtale. De har fremforhandlet en spesielt gunstig pris for sine medlemmer. 

Sjekk om du har avtale gjennom ditt forbund.

Les mer om LOfavør Reiseforsikring her

Klikk her