Har du råd til å si opp personforsikringene dine?

Publisert: Oct 24, 2022 | Kategori: Forsikring

Med økende priser er det mange som spør seg hvilke utgifter som kan kuttes for å få hverdagsøkonomien til å gå rundt. Det kan være fristende å si opp personforsikringene for å få litt mer å rutte med, men det kan koste deg mer enn du sparer.

Vi har tatt en prat med Therese Hofstad-Nielsen som jobber som skadeforebygger i Fremtind, LOfavørs samarbeidspartner og forsikringsleverandør. De viktigste forsikringene å ha er de vi forhåpentligvis aldri trenger å bruke. Derfor fraråder hun å si opp personforsikringene for å spare penger. 

– Hvis du har personforsikringer i dag, bør du beholde dem. De sikrer deg mot det uforutsette. Plutselig kan det skje noe som påvirker evnen din til å jobbe fullt. Hvis du blir ufør uten en forsikring, vil du ikke få dekket opp det økonomiske tapet. Det er slik med forsikring at du må ha det før uhellet skjer. Det er som med Lotto. Det hjelper ikke å levere en kupong dagen etter trekningen, sier Hofstad-Nielsen. 

Om du allerede har personforsikringer, finnes det muligheter for å gjøre dem billigere fremfor å si dem opp. Personforsikringer har som regel faste forsikringssummer, og du har alltid muligheten til å redusere summene.

Therese

Spar penger på det du ikke trenger

I stedet for å spare penger på å si opp forsikringene dine, kan det heller være lurt å se på andre utgifter som ikke er like nødvendige. I tiden fremover er det mange som vil oppleve at økonomien blir strammere, og da kan det være litt å hente på å ta en gjennomgang av pengebruken.

Sett av noen minutter til å gå gjennom betalingene dine i nettbanken. Hva bruker du penger på som du strengt tatt ikke trenger? Abonnementer som ruller og går kan være et pengesluk. Sjekk om du har betaler for medlemskap eller streamingtjenester du ikke bruker, som enkelt kan fjernes uten at det påvirker deg i det daglige.

Medlemsfordeler på forsikringer

De fleste medlemmer har kollektive forsikringer inkludert i medlemskapet sitt, men vi er alle forskjellige og har ulike behov. Derfor har du også medlemsfordeler på individuelle forsikringer gjennom LOfavør som gir økonomisk trygghet til det som er viktig for deg.

Les mer om forsikringene her

Les mer om forsikringene her