Trengte hjelp med fremtidsfullmakt - så kom e-posten fra LOfavør

Publisert: Jan 03, 2022 | Kategori: Juridisk

Da mannen til Tone fikk diagnosen Alzheimers i en alder av 55 år, ble Tones hverdag snudd på hodet. Å navigere i en juridisk jungel uten hjelp skulle vise seg å være krevende. Redningen ble LOfavør Advokatforsikring, som ga Tone den støtten og hjelpen hun trengte.

Tone Storslett er tidligere hjelpepleier og uføretrygdet i dag. For noen år siden fikk mannen Arild diagnosen Alzheimers i en alder av 55. Beskjeden gjorde Tone naturlig nok svært bekymret for mannen - og de økonomiske fremtidsutsiktene. Hun begynte å lese seg opp på hva slags juridiske dokumenter de kom til å trenge. Men informasjonen hun fant var kompleks og vanskelig. Tone ville gjerne få hjelp av en advokat, men fant raskt ut at det ville koste nærmere 10.000 kroner - en utgift hun ikke hadde råd til. 

En e-post fra LOfavør endret alt

- Hjelpen kom som lyn fra klar himmel - når jeg trengte det som mest, forteller Tone.

En dag fikk hun nemlig en e-post fra LOfavør, siden hun har vært medlem i Fagforbundet i mange år. I e-posten ble hun spurt om hun ville kjøpe LOfavør Advokatforsikring . Den innebærer at man får ubegrenset advokathjelp uten å måtte betale timepris, fordi man kun betaler forsikringspremien. Da får man tilgang til kvalifiserte advokater fra forsikringsleverandøren HELP. Dette var perfekt for Tone. Hun tok opp telefonen og kontaktet LOfavør.

- Fra første stund fikk jeg skikkelig rask og god hjelp, husker hun. - Jeg ble møtt på en respektfull måte. Ingen spørsmål var for dumme. 

Tone bestemte seg for å benytte forsikringen med en gang. Hun fikk raskt svar fra en advokat i HELP. Ut ifra parets situasjon anbefalte advokaten at de satte opp en fremtidsfullmakt for Arild. Siden Tone bor med Arild og tar hånd om ham i det daglige, bestemte de seg for at hans fremtidsfullmakt skulle gå til henne. Det betyr at hun i fremtiden kan bli ansvarlig for å ta vare på Arilds interesser. Sammen med advokaten fikk de satt opp en fremtidsfullmakt på riktig måte, slik at Arilds ønsker ble ivaretatt.

Les mer om arveregler

"Hvordan skal dine økonomiske og personlige interesser ivaretas hvis du ikke lenger klarer det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du bestemme hvem som skal ta vare på deg dersom du ikke lenger klarer det på egenhånd. - HELP.no"

Rimelig advokathjelp med LOfavør Advokatforsikring

Tone synes at det er krevende å navigere en jungel av juridiske problemstillinger. Med LOfavør Advokatforsikring føler hun seg mye tryggere.

- Den hjelpen jeg har fått gjennom LOfavør Advokatforsikring har vært både rask og veldig uvurderlig for meg. I starten opplevde jeg mye stress og bekymring uten profesjonell hjelp, men med en god advokat i ryggen har ting blitt mye enklere.

"Med LOfavør Advokatforsikring får medlemmer tilgang til dyktige advokater. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien".

Etter at fremtidsfullmakten kom på plass, opplever Tone at hun ikke trenger å bekymre seg for fremtidsutsiktene i like stor grad. Hun kan heller vie sin tid til å hjelpe og være der for Arild. Det er det som er aller viktigst for henne - og det er der fokuset hennes skal ligge. 

- Hadde jeg ikke hatt LOfavør Advokatforsikring, hadde dette vært mye vanskeligere. Jeg er glad vi fikk lett tilgjengelig hjelp til å lage en ordentlig fremtidsfullmakt. 

- Etter denne prosessen har jeg selv bestemt meg for at jeg skal sette opp eget testament og fremtidsfullmakt for meg selv i nærmeste fremtid, forteller Tone.

Ettersom forsikringen gjør advokathjelp lett tilgjengelig, er det veldig enkelt å stille kvalifiserte advokater både store og små spørsmål. Dermed kan du lettere unngå konflikter før de oppstår. Det er enkelt å få juridiske dokumenter på plass, og du kan føle deg trygg på at de er riktig utarbeidet.

Flere forbund har inngått kollektiv avtale til en gunstig pris. Sjekk om forbundet ditt har en kollektiv avtale gjennom linken nedenfor. Dersom ditt forbund ikke har kollektiv avtale, kan du også kjøpe forsikringen individuelt gjennom LOfavør.

Les mer om LOfavør Advokatforsikring

Klikk her