Enkle grep for en lavere strømregning

Publisert: Oct 20, 2023 | Kategori: Hus og hjem

I takt med at temperaturen på gradestokken faller, endrer strømforbruket seg for mange av oss. Heldigvis har du selv muligheten til å påvirke beløpet på fakturaen ved å bruke strøm på en smart måte.

Etter noen år med store prissvingninger er det med kryssede fingre vi nordmenn går inn i vinterhalvåret. Men selv om strømprisutviklingen er utenfor forbrukernes kontroll, kan du selv styre hvordan du bruker strøm i det daglige – og ikke minst hvilken strømavtale du har. Strømleverandøren du velger kan nemlig ha stor innvirkning på privatøkonomien din.

Strøm er en viktig del av hverdagen vår, men i en jungel av leverandører og avtaler er det lett å gå seg vill. Derfor har LOfavør fremforhandlet medlemsfordeler hos Fjordkraft , slik at du kan være trygg på at du velger en avtale med gode betingelser.

Lene med app

Lett å bytte – lett å bruke

En av dem som har byttet strømleverandør er Lene Meyer Barnes. Hun ble Fjordkraft-kunde for et drøyt år siden, og har ikke sett seg tilbake. Hun ble ikke bare overrasket over hvor uproblematisk det var å bytte leverandør, men også hvor enkelt Fjordkraft har gjort det å følge med på eget strømforbruk.

– Hvis vi følger varslene i Fjordkraft-appen, sparer vi penger. Det er faktisk så lettvint at det nesten blir for dumt å ikke gjøre det, humrer hun.

Lene lever et typisk familieliv. Det er full rulle fra morgen til kveld med skole, jobb og fritidsaktiviteter. Mellom alt som skjer skal klærne vaskes og tørkes, middagen skal serveres og bilen skal lades. I tillegg bor familien til Lene i et gammelt hus som må varmes opp. Derfor har hun mye igjen for å følge med på strømforbruket.

–  Det er jo kjedelig å betale mer for strøm enn nødvendig. Ettersom prisene generelt har økt de siste årene, bestemte vi oss for å få bedre oversikt over hva vi faktisk bruker på strøm.

Et av de enkleste grepene Lene og familien har tatt for å få bedre oversikt over hvor mye de bruker på strøm, er å ta i bruk Fjordkraft Puls. Det er en liten boks som kobles til strømmåleren hjemme, slik at de selv kan følge med på forbruket sitt i sanntid.

– Vi blir varslet i appen når strømforbruket vårt er for høyt. På den måten kan vi bruke strømmen smartere. Det er jo ikke slik at vi må vaske klær, lage middag, dusje og lade bilen samtidig, sier Lene.

– Selv om det fort skjer likevel, spesielt hvis vi ikke tenker oss om, legger hun til.

God spareveiledning

Lene og familien er ikke alene om å følge ekstra godt med på strømforbruket. Særlig etter at modellen for nettleie ble endret. Til forskjell fra tidligere, kan nettleieprisene nå variere gjennom døgnet. Det betyr at du må tenke strøm på en helt annen måte enn før. Har du enda ikke lagt om på vanene dine, gjør du lurt i å begynne med det.

–  Det kan spare deg for mange penger. Det siste året har pulsmåleren og appen blitt viktigere og viktigere for strømkundene våre. Vi ser også at flere aktiverer varslinger slik de kan ta umiddelbare grep for å få en lavere strømregning, sier Carl Markus Lundekvam By som er produkteier for appen til Fjordkraft.

Han har sett på hvordan folks strømforbruk har utviklet seg, og hvordan små endringer kan gjøre utslag. Om du flytter noe av strømforbruket ditt til de billigere timene på kvelden eller natten, blir nettleien din lavere.

– Strøm er dyrere når mange bruker den samtidig, som på morgen og ettermiddagen. Det er grunnen til at det er penger å spare på å fordele forbruket, forklarer Carl Markus.

Det er riktignok ikke anbefalt å bruke vaskemaskin, oppvaskmaskin eller tørketrommel på natten, men kanskje du har muligheten til å endre bittelitt på vanene dine likevel? Om du for eksempel har elbil og bruker ladeboksen slik den skal, kan du spare mye på lade på nattestid.

– Målet vårt er å hjelpe kundene våre med å ta de rette grepene som gjør at strømregningen deres blir lavest mulig. La oss ta oss av når du bør lade elbilen din, så skal vi sørge vi for at du våkner til fulladet bil, avslutter han.

Lene ved kaffetrakter

Mer å hente

Tilbake hos Lene og familien går hverdagen sin vante gang. Det er nettopp det som er viktig for henne som kunde, at strømsparingen ikke føles som en stor endring i livet. For det går nemlig an å justere forbruket uten at det går på bekostning av livskvaliteten.

– Vi har blitt flinkere til ikke å bruke for mye strøm samtidig, men vi er ikke superstrenge, forteller hun.

Med små grep har familien kommet et godt steg på veien. Likevel har Lene planer om å skru til forbruket enda litt til. Neste punkt på listen smartlading.

– Vi har både elbil og Fjordkraft-appen, så hva venter vi egentlig på? Det blir definitivt vårt neste strømsparegrep, avslutter hun.

Til informasjon: Lene Barnes har tidligere vært innleid som konsulent hos Fjordkraft, men har ingen kobling til selskapet nå.

Les mer om LOfavørs strømavtale med Fjordkraft

Klikk her