Innboforsikring ble redningen etter garasjebrann

Publisert: Nov 26, 2021 | Kategori: Forsikring

Da det tok fyr i garasjen til Tom Didrik Eriksen, gikk både verktøy og gamle antikviteter etter foreldrene opp i røyk. Store verdier gikk tapt. Men siden LOfavør Innboforsikring fulgte med i konas medlemskap, skulle prosessen i etterkant bli mye enklere for ekteparet.

En høstdag i september hadde eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen akkurat vært ute i garasjen sammen med sønnen. På overflaten så alt ut til å være i sin skjønneste orden. De lukket garasjeporten, polerte bilen som sto i innkjørselen, og gikk deretter inn i huset. Men kun en halvtime senere fikk kona øye på noe gjennom stuevinduet. Hun føk opp fra sofaen. Fra vinduet så hun et intenst og kraftig lys i den smale åpningen mellom garasjeporten og veggen.

“Det brenner i garasjen!” ropte hun.

Tom Didrik Eriksen og Anne Elise Torkilsen
Tom Didrik Eriksen og kona Anne Elise Torkilsen.

Overtenning i hele garasjen

- I tillegg til å inneholde de vanlige tingene man har i en garasje - verktøy, ski, billakk og så videre - så hadde vår garasje også en loftetasje, forteller Tom Didrik. 

På garasjeloftet sto det flere møbler og antikviteter som ekteparet hadde arvet av sine foreldre. 

- Det var blant annet senger, en gyngestol, og et rosemalt skap der. Tanken var at barna skulle få arve dette når de ble voksne.

Nede i garasjen sto det også en rekke praktiske gjenstander. Tom Didrik og sønnen hadde i mange år snekret sammen i garasjen, og det sto derfor flere ting der de selv hadde lagd. Nå sto de i fare for å miste alt.

Da de skjønte hva som foregikk, skyndte Tom Didrik og sønnen seg ut. Sønnen grep hageslangen. Faren trykket på knappen som åpnet garasjeporten. Den gled kun et kort stykke opp. Det viste seg at garasjen allerede hadde fått kraftig overtenning på innsiden. Flammene fikk ekstra tilfang av oksygen og veltet eksplosivt ut av åpningen. Tom Didrik og sønnen trakk seg umiddelbart unna, for brannen hadde vokst seg så stor at de ikke kunne slukke den på egenhånd.

- Kona ringte 113, og brannvesenet og politiet kom fort til stedet. Brannen ble heldigvis slukket, men garasjen var totalt ødelagt, sier Tom Didrik videre. - Det er sånt man hører skjer med andre, og man tror ikke det rammer en selv. Men her skjedde det altså noe eksplosivt på bare en halvtime.

Les fagrådene for hvordan du kan forebygge brann i hjemmet

Enkel erstatning med LOfavør Innboforsikring

Etter brannen var alt i garasjen fullstendig ødelagt. Men selv om tingene der inne hadde gått tapt, hadde ekteparet fortsatt muligheten til å få erstatning for det de hadde mistet. Tom Didriks kone, som jobber i barnehage, var nemlig medlem av Fagforbundet. Som medlem har hun innboforsikring som en del av medlemskapet. Ettersom LOfavør Innboforsikring ikke har en øvre forsikringssum, kan man få erstatning på alt man har mistet, så lenge man husker på alle tingene som har gått tapt. 

- Uten innboforsikring hadde situasjonen blitt ganske ille, sier Tom Didrik. - Innboforsikring er helt avgjørende, og mange tenker ikke på hvor viktig det er. Man har overraskende mange flere ting og mye mer verdier enn man tror. Det kan fort bli utrolig dyrt å erstatte alt man mister i en slik ulykke.

Han forteller videre at byggtakstmann og takstmann på innbo kom bare noen dager etter at paret tok kontakt og sa de ville benytte seg av innboforsikringen. 

- Vi er veldig fornøyde med innboforsikringen. De var raskt på pletten og ga veldig bra service, husker Tom Didrik. - Vi følte oss ikke glemt bort i systemet.

Ryddig arbeid og viktige forholdsregler

Han anbefaler å være veldig nøye og lage en ryddig liste over tingene man har mistet. 

- Jeg brukte veldig mye tid på å skrive en ryddig og grundig liste over hva som hadde gått tapt i brannen. Da jeg først ga lista til forsikringsagenten, tok det ikke mange ukene før vi fikk utbetalingen på konto.

- Gjør du ryddig arbeid, får du også en ryddigere sak hos forsikringsagenten. Det gir færre problemer underveis. Erstatningssummen ble beregnet ut fra en rekke faktorer, som alder og pris. Vi synes det var en problemfri og effektiv prosess, sier Tom Didrik.

Nå planlegger paret byggingen av en ny garasje. Når den er på plass, er Tom Didrik klar på at de skal ta en svært viktig forholdsregel.

- Før hadde vi bare brannalarm i huset. Nå skal vi sette opp en i den nye garasjen også, og alarmen der skal være koblet til alarmene i huset. Dermed blir vi varslet med én gang dersom det skulle skje noe igjen.

Les mer om LOfavør Innboforsikring

Klikk her