Vaskeriet skadet bilen - fikk hjelp med advokatforsikring

Publisert: Nov 05, 2021 | Kategori: Juridisk

Da Espens bil kom tilbake fra vaskeriet, var skjermen ødelagt. Bilvaskeriet nektet å betale. Først da Espen benyttet seg av LOfavør Advokatforsikring, fikk han det han hadde rett på.

Da bedriftspakkesjåføren Espen Rino Sæther (57) fikk bilen tilbake fra bilvaskeriet i februar 2020, trodde han alt var i den skjønneste orden. Han hadde ingen anelse om at dette skulle bli starten på flere måneder med erstatningskrav, og at bedriften som sto bak skader til 16.000 kroner, ville nekte å påta seg ansvar. Det var advokathjelp gjennom LOfavør Advokatforsikring som skulle bli Espen sin redning.

Les mer om LOfavør Advokatforsikring

Espen hadde brukt vaskeriet flere ganger før, og alltid vært fornøyd. Men dagen etter han fikk bilen tilbake, oppdaget han noe merkelig. Den innvendige skjermen i bilen hadde blitt tåkete, og bildet ble forstyrret av skurrende streker. 

Espen tok bilen til et verksted for å finne ut hva som var galt. - Bilmekanikeren kastet et blikk på skjermen, og sa med en gang at dette var en vaskeskade, husker Espen. Det var ingen tvil. Skjermen var ødelagt i vask. Dersom han ville reparere den, ville det koste ham 16 000 kroner.

Artikkelbilde_1280x720_skjermskade.jpg
Slik så skjermen ut etter en tur på bilvaskeriet.

Sluttet å svare

Espen dro straks til bilvaskeriet og fortalte dem hva som hadde skjedd.

- Vaskeriet innrømmet først at dette var deres feil, og spurte meg om hva det ville koste å reparere skjermen. Jeg trodde dette betydde at de påtok seg ansvaret, forteller Espen. - De sa de skulle ordne det. Men så gikk det flere uker uten at jeg hørte noe. Jeg ville ikke mase, men til slutt gikk det så lang tid at jeg kontaktet dem igjen. 

- Da sa de at de skulle se mer på det.

Så ble bilvaskeriet unnvikende. De sluttet å ta telefonen, og svarte ikke på hverken tekstmeldinger eller e-post fra Espen. Gang på gang forsøkte han å få erstatningen han hadde rett på, men vaskeriet nektet å snakke med ham.

Han ante ikke hva han skulle gjøre. Det gikk seks uker uten at han så snurten av erstatning for skaden vaskeriet hadde påført bilen hans. Så fikk han høre om LOfavør Advokatforsikring , som gjør advokathjelp lettere tilgjengelig for medlemmer av LO-forbund. 

- Jeg snakket med sjefen min, som nevnte at vi har advokatforsikring gjennom forbundet, sier han. - Jeg har jobbet i Posten i 40 år, og har vært medlem av Fagforbundet hele veien. Medlemskap i et LO-forbund har alltid vært en naturlig del av arbeidslivet for meg. Derfor kontaktet jeg LOfavør, som forklarte at advokatene i HELP kunne hjelpe meg.

Hjelp med LOfavør Advokatforsikring

Ifølge forbrukerkjøpsloven hadde Espen rett på erstatning fra bilvaskeriet. Da han tok kontakt om LOfavør Advokatforsikring, tok det ikke lang tid før han fikk advokathjelp.

- Jeg ble veldig godt mottatt, og fikk hjelpen jeg trengte med en gang. Advokaten tok over kommunikasjonen med bilvaskeriet. De satte seg på bakbeina, og nektet å betale. Da hjalp advokaten meg med å opprette sak.

Sammen med advokaten tok Espen saken til Forliksrådet. Da bilvaskeriet ikke møte opp, tok han saken videre til namsmannen. Der ble bilvaskeriet endelig dømt til å betale for skaden de hadde påført bilen. 

Espen er klar på at advokathjelpen var avgjørende.

- Det var veldig deilig å endelig kunne bli ferdig med saken. Om jeg ikke hadde fått advokathjelp gjennom forsikringen, så hadde jeg nok ikke fått de pengene. Advokaten hadde den tyngden jeg trengte, forteller han. 

Han understreker også at saken ikke bare handlet om pengene.

- Pengene var en ting, men dette handlet også om prinsipp. Bilvaskeriet håpet at jeg ville gi meg. Jeg var opptatt av at jeg skulle gjøre det riktige, og sørge for at jeg fikk det jeg hadde rett på. Da var det viktig å stå på mitt.

Gjør juridisk hjelp lettere tilgjengelig

LOfavør Advokatforsikring gir medlemmer av LO-forbund tilgang til rimelig advokathjelp hos vår samarbeidspartner HELP. Medlemmer betaler kun forsikringspremien, og trenger ikke punge ut for skyhøye timepriser og dyre saksomkostninger for å få juridisk hjelp. 

Et av områdene advokatforsikringen dekker, er kjøpsrett. Det handler om dine rettigheter i kjøp og salg, slik som i Espen sitt tilfelle. HELPs advokater kan bistå i en rekke spørsmål rundt forbrukerkjøpsloven, angrerett, og kjøpekontrakter for bil, båt, og eiendom. I tillegg dekker de flere andre fagfelter, som familierett og arv.

Noen forbund har kollektiv advokatforsikring, hvilket vil si at forsikringen er en del av medlemskapet. Dersom forbundet ikke har en kollektiv avtale, har medlemmer fortsatt mulighet til å kjøpe den på eget initiativ. Vi anbefaler først å undersøke om forbundet ditt har en kollektiv avtale om LOfavør Advokatforsikring.

Skaff deg LOfavør Advokatforsikring

Klikk her