Regnskapshjelp for deg som driver egen bedrift

Publisert: Dec 07, 2021 | Kategori:

Regnskap, feilposteringer, MVA og skattemelding. Liten tid og frykt for å gjøre feil skaper ofte stress for selvstendig næringsdrivende. Nå tilbyr LO en regnskapsløsning hvor man selv kan bestemme hvor mye hjelp man vil ha.

Fleksibelt tilbud om regnskapstjenester

LO og SpareBank 1 Regnskapshuset SMN har gått sammen for å gjøre livet litt lettere for selvstendig næringsdrivende og frilansere som er organisert i et LO-forbund.

Gjennom en fleksibel løsning kan medlemmene selv velge mellom ulike regnskapspakker , basert på hvor mye hjelp man vil ha. Grunnlaget er regnskapssystemet Visma eAccounting.

Tilbudet er fremforhandlet av LO Selvstendig - et samarbeid mellom forbundene i LO som organiserer selvstendig næringsdrivende og frilansere. Om man har enkeltpersonsforetak (ENK) eller et aksjeselskap (AS) spiller ingen rolle.

Tre nivåer gir valgmuligheter

Det er tre ulike nivåer, eller «pakker», i tilbudet, med mulighet for å oppgradere eller nedgradere etter hvert hvis behovet endrer seg.

Det enkleste tilbudet er for dem som vil gjøre alt selv, og gir 25 prosent rabatt på regnskapsprogrammet Visma eAccounting det første året.  Her får man en skybasert og enkel regnskapshverdag. Og i tillegg gratis teknisk brukerstøtte og hjelp til å skifte regnskapssystem.

Neste nivå er skreddersydd for dem som stort sett gjør det meste selv, men likevel ønsker noe hjelp fra en regnskapsfører. Pakken inneholder blant annet en fast rabatt på 15 prosent på valgfritt abonnement fra Visma eAccounting, gratis oppkobling mot regnskapsfører i regnskapssystemet og førstegangs oppfølging, samt gunstige priser hvis man senere trenger hjelp fra regnskapsfører. Man får også et fast kontaktpunkt hos SpareBank 1 Regnskapshuset SMNs dedikerte LO-team.

Ønsker man bare å gjør litt selv, er nivå tre riktig valg. Med flere muligheter for å få regnskapshjelp til gunstige priser, effektiv og lønnsom utsendelse av purringer og inkasso og mulighet til å utnytte fordelene ved å ha både bank og regnskap fra SpareBank 1 SMN konsernet.

- Det er opp til kunden selv å bestemme hva de vil ha hjelp til, og de kan få støtte akkurat som det passer dem, sier Hanne Kirsti Langseth, leder digitalisering & prosessutvikling i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN.

- Det er nok en del som vil gjøre alt selv. Er man helt i startfasen er det viktig å velge de riktige kostnadene for bedriften sin. Tilbudet gjennom LO Selvstendig gjør det mulig å bygge på tjenester etter hvert hvis man ønsker det, sier hun.

Hanne_Kirsti_Langseth_alt2_1280x720.jpg
Hanne Kirsti Langseth, leder digitalisering & prosessutvikling i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN.

Redd for å gjøre feil

- Hva er den største utfordringen til de selvstendig næringsdrivende, basert på erfaringer dere har gjort?

- Tid. De fleste ønsker å fokusere på utvikling av virksomheten sin. Så kommer alt administrativt og regnskap på toppen. Det er krevende for de fleste, og alle ønsker ikke å bruke tiden sin på dette. Derfor har vi laget dette tilbudet som gir bedre muligheter og fleksibilitet til å være best mulig i faget eller virksomheten sin.

Det er mye å passe på når man driver for seg selv - alt fra regler for regnskap, skatt og MVA og offentlige frister for innlevering av ulike meldinger og oppgaver. Mange er også redde for konsekvensene av å trå feil.

- Folk har respekt for regelverket og ønsker å gjøre tingene riktig og samtidig smart. Gjennom denne ordningen får man hjelp til dette, og samtidig mulighet til å benytte en rekke ekstra tjenester, som for eksempel skatteoptimalisering og juridisk hjelp. Eller bistand til å lage ansettelsesavtaler og andre HR relaterte utfordringer dersom man trenger det, sier Hanne Kirsti Langseth.

Emanuel Totland Frogner er frilanser som filmarbeider og samtidig hovedtillitsvalgt for frilansere i Fagforbundet Teater og Scene.

- Det å føre regnskap, skattemelding og MVA-rapportering, for å nevne noe, er en stor bekymring og belastning mange av våre frilansere kjenner på. Det er mye rapportering, og for folk som starter opp er det krevende å vite hvor man i det hele tatt skal begynne. Man er redd for å gjøre feil, sier Emanuel.

Det er ikke alltid like lett å søke hjelp i for eksempel skatteetaten. Det kan ta mye tid å komme gjennom til rette person, samtidig som svarene ikke alltid er entydige.

- Vi som er frilansere og selvstendige bruker helst tiden vår på det vi skal tjene penger på. Det administrative kommer i tillegg og sluker mye tid og krefter. Derfor vil det nok for mange være godt å vite at man gjennom dette tilbudet har mulighet til å ta kontakt med en regnskapsfører for å få hjelp. Det kan ta bort mye stress og bekymringer, sier han.

Tilbudet gjelder uansett hvor i landet man bor, og brukere som trenger hjelp har mulighet til å henvende seg til SpareBank 1 Regnskapshuset SMN sitt kundesenter som er åpent til klokken 18.

Les mer om Regnskapstjenester

Klikk her