Økonomisk rådgivning gjennom LOfavør

Publisert: Dec 21, 2023 | Kategori: Bank

Høye renter og økte priser har tvunget nordmenn til å stramme inn på pengebruken. Gjennom LOfavør har du tilgang til personlig økonomisk rådgivning hos dyktige rådgivere i SpareBank 1. Rådgiverne bistår medlemmer med å finne gode løsninger for den enkeltes personlige økonomi. 

Mange opplever økende utfordringer med å balansere månedlige utgifter, og for noen har løsningen vært å ty til kredittkort eller ta opp et nytt forbrukslån. Noen har kanskje tidligere håndtert gjelden fra kredittkort og forbrukslån uten problemer, men opplever nå at det har blitt mer utfordrende.

Silje Skogrand

Rydd opp i gjelden og senk rentekostnadene med SpareBank 1

LOfavør Refinansiering er levert av vår samarbeidspartner SpareBank 1. Med LOfavør Refinansiering kan du samle smålån som for eksempel kredittkort og forbrukslån i ett felles nedbetalingslån. Da vil du kunne få bedre oversikt og kontroll over gjelden din, og du kan senke rentekostnadene.

 Å refinansiere er å samle alt i ett lån med bedre betingelser. Det er folk flest som refinansierer, og de gjør det gjerne fordi de innser at det kan være lurt å rydde opp i den gamle gjelden de har, forteller kommunikasjonssjef Silje Kristine Skogrand i SpareBank 1 Kreditt.

Hovedregelen i Utlånsforskriften, som regulerer bankenes utlånsvirksomhet, er at refinansieringen ikke skal gi kunden større lån og at summen av renter, gebyrer og andre kostnader som kunden skal betale ikke blir høyere enn før. Vi anbefaler derfor å sjekke mulighetene for å refinansiere eller be om en rådgivningssamtale.
Les mer om Refinansiering levert av SpareBank 1 her

Få bedre oversikt over gjelden din

– Det er ikke uvanlig å ha flere kredittkort med litt utestående gjeld på, og mange flere kunne med fordel refinansiert denne gjelden. En del er nok bare ikke klar over mulighetene som finnes, eller tror gjelden må være større for at det skal være noe å hente i å refinansiere, men her har mange penger å spare, sier Skogrand.

– Hva er fordelene med refinansiering?
– Siden du får færre lån å holde styr på, blir det mer oversiktlig og du får kun ett termingebyr. I tillegg får du lavere totalkostnader og sparer derfor på å betale mindre på lånene, sier Skogrand.

Er det mulig å ta kredittkortgjelda og forbrukslånene inn i boliglånet?
– Noen har mulighet til det, det kommer blant annet an på belåningsgraden til boligen. Men selv om renta på et refinansieringslån er høyere enn på boliglånet, lønner det seg ofte å refinansiere, fordi løpetiden typisk er kortere. Nedbetalingstiden på boliglån er ofte 20-30 år, noe som gjør at samlet rentekostnad og summen av gebyrer kan bli høyere selv om renta er lavere, rett og slett fordi man betaler ned raskere med et refinansieringslån, sier Skogrand.

Få gode råd om fornuftig kortbruk her

Klikk her