Har du boliglån er livsforsikring et klokt valg

Publisert: Oct 12, 2020 | Kategori:

Det er ikke lett å tenke på hva som vil skje dersom partneren din skulle gå bort. Det er tanker som skremmer de fleste av oss, og da lar vi gjerne være å dvele ved dem.

Likevel er det viktig å tenke over hva de økonomiske konsekvensene kan bli for familien din, dersom du eller partneren din skulle falle fra. En livsforsikring vil da kunne være av stor betydning. 

Forsikringen som kan utgjøre en stor forskjell

Ved felles boligkjøp, er det lett å glemme å forsikre sitt eget liv. I den nye heimen skal dere leve og bo sammen, og de færreste tenker på at man kommer til å gå bort en dag. Men ved boligkjøp er faktisk livsforsikring anbefalt, på lik linje som det er lurt å forsikre både innbo, bil og hus.

Dersom dere har felles lån og den ene partnen skulle faller fra, vil gjenværende part kunne sitte igjen med store låneforpliktelser og mindre betalingsevne. Med en livsforsikring vil man kunne nedbetale hele eller deler av boliglånet. Det handler rett og slett om å ha en ekstra sikkerhet hvis det utenkelige skulle skje.

Opprettholde levestandarden

En livsforsikring er en trygghet for de som sitter igjen, og gir dem muligheten til å fortsette livet med samme levestandard. Familien kan fortsatt betjene lån og bo i samme bolig, barna kan fortsette på samme skole og familien kan fortsatt delta på aktiviteter som før.

Forsikringen sørger for at økonomien ikke setter en stopper for den nye hverdagen og livet som fortsetter. Sorgen det er å miste noen man er glad i, er en stor belastning i seg selv. Det kan derfor være viktig hjelp i å få jobbe seg gjennom sorgen uten å måtte tenke på regninger, lån og budsjetter.

Livsforsikringen er kort fortalt en engangssum som utbetales til etterlatte ved dødsfall, og går til ektefelle. Dersom man ikke har ektefelle, går utbetalingen til arvinger etter loven med mindre andre avtaler er gjort med forsikringsselskapet. Som samboere må man huske å begunstige hverandre for at den etterlatte skal få utbetalingen.

Les mer om LOfavør Livsforsikring her.