Hvert år registrerer forsikringsbransjen cirka 10.000 båtskader i Norge. Gjengangerne er havari og synkeskader, som er skader som kan forebygges. Med LOfavør Båtforsikring får du som medlem gunstige fordeler på båtforsikring.
– Skikkelig vedlikehold når båten står på land er viktig, slik at båten er i topp stand når du skal ta den i bruk. Vi anbefaler å bruke ca. 1000 kroner i vedlikehold per fot, da kan du forebygge synkeskader, elektriske feil og andre skader, sier Therese Nielsen, skadeforebygger hos Fremtind forsikring.
Alle båteiere bør gjennomføre service, vedlikehold og konservering av motor hvert eneste år, uavhengig av om båten er i bruk eller ikke.
Tips for å unngå tyveri:
- Sikkerhetsmerke både båt og motor. Det gjør det vanskeligere for tyvene å selge utstyret, og enklere å få det tilbake.
- Ta bilder av båt og motor, som kan gis til politiet etter et eventuelt tyveri.
- Merke båt og motor med gjenfinningsutstyr, for eksempel med Guard Systems. Dette bedrer muligheten til å gjenfinne eiendeler før de forsvinner ut av landet.
- Sikre båten skikkelig ved transport på henger. Sørg for også for at uvedkommende ikke kan kjøre av gårde med båten.
- Låse eller bolte fast utenbordsmotor, hekkaggregat og utenbordsdrev.
- Ikke forlate båten med nøklene i.
- La båtutstyr og løsøre være fastmontert eller innelåst når båten ikke er i bruk.
For å unngå brann:
- Sjekke drivstoffslanger og koblinger nøye. Dette er et svært viktig tiltak for å forebygge brann. Manglende vedlikehold kan gjøre at bensin- eller diesellekkasje oppstår, og kommer i kontakt med eksosen og det begynner å brenne.
- Gå over det elektriske anlegget. Tekniske problemer i forbindelse med overbelastning kan gi kortslutning og brann i ledningsnettet. Få profesjonelle folk til å hjelpe deg!
Som medlem av et LO-forbund får du gunstige fordeler på båtforsikring
Ta båtførerlappen digitalt!
Opptil 25 000 personer tar eksamen i båtførerprøven hvert år. Etter utbruddet av Covid-19, er det ikke lenger mulig å gjennomføre disse eksamenene fysisk. Men, nå har Sjøfartsdirektoratet åpnet opp for å kunne gjennomføre eksamenen digitalt – i første omgang ut juni 2020.
– Sjøfartsdirektoratet er forberedt på at flere vil benytte seg av fritidsbåtene sine, eller gå til innkjøp av nye båter i år. Da er det viktig at det er mulig å tilegne seg nødvendig kompetanse, sier seksjonssjef for fritidsfartøy i Sjøfartsdirektoratet, Petter Andre Søreng.
Vi i LOfavør ønsker dere en flott båtsesong. Vis hensyn, og husk: man hilser på sjøen 😎