Vær en smart førstegangskjøper!

Publisert: Jun 15, 2020 | Kategori:

Å kjøpe bolig for første gang er både spennende og overveldende – drømmene er store og spørsmålene er mange. Men, gjør du grundig research og setter krav til både deg selv og banken, kan du gjøre et førstegangskjøp du kan leve godt med.

Boligkjøp er en av de største investeringene man gjør i løpet av livet. De aller fleste av oss må ta opp boliglån, og siden det gjerne er et større lån, er boliglånsrenta svært viktig.

Det smarteste er derfor å finne en bank som tilbyr deg en konkurransedyktig rente over tid, slik at du har en forutsigbarhet for hvordan økonomien din vil bli ­– i mange år fremover.

Alt begynner med en god rente.

Det er fort gjort å begynne å tenke på møbler, nytt kjøkken og koselige nabolag når man vil kjøpe bolig. Men legg de planene til side i begynnelsen, og start heller jakta på en god boligrente.

Nordmenn er tradisjonelt ganske konservative når det kommer til bank:

Vi velger gjerne den samme banken som foreldrene våre, vi bytter sjelden bank og forhandler enda sjeldnere på låneavtalene vi har. Men, det er nettopp det vi må bli flinkere til: snakke om renta med banken.

Sjekk derfor rentesatsen hos flere banker, snakk med venner og familie om deres boliglånsrenter, og bli litt klokere før du skaffer deg et finansieringsbevis.

Vi har forhandlet for deg!
Vi får stadig høre fra forbrukerrådgivere og andre at vi bør forhandle på boliglånsrenta. Men det kan oppleves som litt vanskelig, særlig hvis man skal kjøpe bolig og ta opp lån for første gang.

– Da er fint å vite at LOfavør har forhandla for deg ­­– slik at du får en av Norges beste renter på førstehjemslån. Vi har inngått en egen avtale med SpareBank 1 Østlandet og SpareBank 1 SMN, som tilbyr sine beste renter over tid for deg som er medlem, sier Terje Olsson i LO.

Få hjelp på veien
– Med et boliglån gjennom LOfavør får du også god hjelp av økonomiske rådgivere fra SpareBank 1, og som gir våre medlemmer en ekstra trygghet, fortsetter Olsson.

Det er lurt å snakke med en bankrådgiver som hjelper deg å få oversikt over økonomien din, når du skal inn på boligmarkedet. Sammen kan dere legge opp en plan som passer deg og din lommebok, og sørge for at du tåler en renteoppgang. En bankrådgiver kan også bistå deg med andre sider av din privatøkonomi, som for eksempel å spare både på kort og lang sikt.

Gjennom LOfavør får du som er medlem av et LO-forbund rådene du trenger for å bli en smart førstegangskjøper ­­­– og leve godt som det.

Her kan du lese mer om den nye fordelen din.