Slik vedlikeholder du brannslukningsapparatet

Publisert: | Kategori: Hus og hjem

Brannsikkerhet er en viktig del av hjemmet. Men hvor ofte du bør bytte ut brannslukningsapparatet, og hvordan bør du vedlikeholde for å sikre best mulig ytelse?

Hvor ofte bør du bytte brannslukkingsapparat?

Å ha et fungerende brannslukningsapparat? er avgjørende for å håndtere brannsituasjoner. Som en generell retningslinje bør apparatene byttes ut hvert 10 år. Når det det nærmer seg utløpsdatoen kan apparatet miste sin effektivitet, og du risikerer at det ikke fungere slik som det skal i en brannsituasjon.

Tips for å vedlikeholde brannslukningsapparatet?

  1. Inspiser. Regelmessig inspeksjon av apparatet er viktig for å sikre at det er klart til bruk. Sjekk at trykkmåleren viser innenfor det anbefalte område og se etter synlige tegn på skade.
  2. Rengjøring. Hold apparatet rent og fritt for støv. Rengjør utsiden med klut for å unngå blokkering av ventilen.
  3. Plassering. Plasser brannslukningsapparatet på et let tilgjengelig sted, helst nær en utgang og en på kjøkkenet. Et brannslukningsapparat bør ikke stå i nærheten av en varmeenhet, eller i område med høy luftfuktighet.
  4. Service. Hvis brannslukningsapparatet har blitt brukt eller er i dårlig stand, kan det være lurt å få det sjekket av en profesjonell framfor å fikse det selv.

Hvor bør du oppbevare brannslukningsapparatet?

Brannslukningsapparatet bør oppbevare på et sted der det er lett tilgjengelig i tilfelle nødsituasjon. Plasser det i nærheten av en utgang og sørg for at det ikke er blokkert av møbler eller andre gjenstander. Veldig mange branner oppstår på kjøkkenet, så det kan være lurt å plassere et brannslukningsapparat der.

Følg disse retningslinjene for bytte, vedlikehold og oppbevaring. Da kan du være trygg på at apparatet ditt er klart til bruk om det skulle være behov. På den måte er du med på å opprettholde brannutstyret i god stand.

Trenger du å bytte ut brannslukningsapparatet ditt? Det kan du lese mer om her