Bank

LOfavør Egen pensjonskonto

Egen pensjonskonto (EPK) er en individuell pensjonskonto hvor du har mulighet til å samle pensjonskapital fra nåværende og tidligere arbeidsforhold på ett sted.

Du kan selv velge om du vil ha pensjonskonto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør, eller om du ønsker å ha din pensjonskonto hos en annen leverandør.

Du kan få medlemsfordeler på din arbeidsgivers innskuddspensjon hos SpareBank1. Med LOfavør Egen pensjonskonto, får du lave gebyrer, god rådgivning, bærekraftig forvaltning og enkel oversikt.

Få tilbud

Du kan selv ta et valg om hvilken pensjonsleverandør du vil skal forvalte pengene dine gjennom egen pensjonskonto. Hvis du ikke går for selvvalgt leverandør, vil pengene dine samles i én konto hos pensjonsleverandøren til din arbeidsgiver.

KONTAKT OSS

416 06 600

Tast 5, så 3

lofavorpensjon@sparebank1.no

Fordeler

Lave gebyrer fra 0,18%

Bærekraftig forvaltning

Enkel oversikt over din pensjon

Familie baker_6786_640x360.jpg

Vi har gjort det enkelt for deg å bytte

Det er enkelt å bytte til LOfavør Egen pensjonskonto levert av SpareBank 1. Følg disse stegene og bytt på 1-2-3!

 1. Vi henter dine avtaler automatisk, hvis du gir oss lov
 2. Vi foreslår en spareprofil som passer for deg
 3. Du avgjør om du vil følge anbefalingen, eller om du vil velge selv

Bytt til LOfavør Egen pensjonskonto her

Familie spiser lunsj i parken

Lave gebyrer fra 0,18%

Samlet gebyr for LOfavør Egen pensjonskonto med bærekraftig forvaltning er 0,18 % per år. Det påløper ingen gebyrer utover dette. Hvis du for eksempel har 100 000 kroner på din egen pensjonskonto blir det trukket 180 kroner i gebyr fra din saldo (eller 15 kroner per måned).

Få tilbud

KONTAKT OSS

416 06 600

Tast 5, så 3

lofavorpensjon@sparebank1.no

Pensjonskalkulator

Er du blant dem som stoler på at arbeidsgiveren din har en god pensjonsavtale? Det er du ikke alene om, men det kan lønne seg å sjekke om det faktisk stemmer.
Sjekk  hva lavere gebyr kan bety for din pensjonsutbetaling her

Pensjonskalkulator

Spørsmål og svar

Egen pensjonskonto er en konto der du får samlet all innskuddspensjon du har opparbeidet deg fra du startet å jobbe. Det vil si at du får en helt egen konto der all din pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgivere samles. 

Fakta om egen pensjonskonto: 

 • Kontoen opprettes automatisk og pensjonen din samles i selskapet arbeidsgiveren din har valgt.
 • Du kan også velge å flytte pensjonen din til et annet pensjonsselskap enn det arbeidsgiveren din har. Du står helt fritt til å velge hvor du vil ha pensjonen din.

Samlet gebyr for LO favør egen pensjonskonto med bærekraftig forvaltning er 0,18 % per år. Det påløper ingen gebyrer utover dette. Hvis du f.eks. har 100 000 kroner på din egen pensjonskonto, blir det trukket 180 kroner i gebyr fra din saldo, eller 15 kroner per måned.

Bærekraftig forvaltning av din pensjonskapital

Indeks
Med indeks forvaltning plasseres pensjonssparingen i brede indeksfond. Selskaper som er ekskludert av Statens Pensjonsfond Utland (SPU) er automatisk ekskludert. Målet er å oppnå en avkastning tilnærmet lik fondenes referanse-indekser eller gjennomsnittet i markedet.

Svanemerket
Med svanemerket forvaltning plasseres pensjonen i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar og bærekraft. Selskapene i porteføljen følges opp løpende av forvalter og kan ekskluderes hvis de ikke tilfredsstiller fastsatte kriterier knyttet til klima, miljø, arbeidstakerrettigheter, virksomhetsstyring, skatt mv.  Fondene investerer ikke i tobakk, alkohol og pengespill. Svanemerket har også valgt å ekskludere investeringer i fossil energi og våpen

Aktiv
Med aktiv forvaltning tar forvalterne av fondet aktive valg når de skal bestemme sammensetningen av aksjer i spareprofilen. Dette krever nøye analyser og aktiv forvaltning har derfor en høyere forvaltningskostnad enn andre forvaltningsformer. Ved aktivt eierskap vil forvalter påvirke selskapene i porteføljen i bærekraftig retning. Målet er å oppnå bedre avkastning enn det øvrige markedet og gi deg mer pensjon for pengene

Du får full oversikt over både tidligere og nåværende pensjon når pensjonen din samles på ett sted. Pensjonen din investeres i en anbefalt miks av aksjer og renter (etter alder), men hvis du ønsker, kan du selv bestemme hvordan sparingen skal investeres

Jo, dersom du ikke har innskuddspensjon fra tidligere arbeidsgivere så betaler nåværende arbeidsgiver hele kostnaden for din egen pensjonskonto. Denne kostnaden må arbeidsgiver betale for selv om du flytter pensjonen din til LOfavør egen pensjonskonto. Hvis du har innskuddspensjon fra tidligere jobber betaler du for disse selv, ved at det blir trukket et beløp av saldoen din gjennom året. Dette gjelder uavhengig av hvor du velger å ha din egen pensjonskonto.

Hvis du oppnår en lavere pris på forvaltning av pensjonen din enn det arbeidsgiver betaler for deg, skal du ha mellomlegget. Hvis din arbeidsgiver f.eks. betaler 0,65 % av saldo i samlet gebyr i bedriftens standardvalg for pensjon, vil du få 0,65 % – 0,18 % = 0,47 %. Det vil si at arbeidsgiver dekker hele kostnaden for din aktive pensjonsopptjening og i tillegg får du 470 kroner ekstra inn på pensjonskontoen din hvert år for hver 100 000 kroner du har i pensjonssaldo. I tiden frem til pensjonsalder vil effekten det lave gebyret bety veldig mye for din pensjonsutbetaling på grunn av rentes rente effekten, samt at fordelen øker for hvert år ettersom saldoen din vokser. Du kan selv regne ut hva gebyrfordelen utgjør for deg ved å benytte kalkulatoren som du finner på denne siden.

Egen pensjonskonto gjelder for deg som har innskuddspensjon gjennom jobben.

I egen pensjonskonto får du samlet pensjon fra:

 • den arbeidsgiveren du har i dag
 • tidligere arbeidsgivere – også kalt pensjonskapitalbevis. 
 • enkelte private pensjonsprodukter med samme skatteregler som innskuddspensjon

Egen pensjonskonto gjelder ikke:

 • Egen pensjonskonto gjelder ikke:
 • hvis du ikke har sparing i innskuddspensjon gjennom arbeidsgiver 
 • hvis du jobber i kommune eller stat 
 • hvis du er pensjonist
 • ytelsespensjon og fripoliser
 • hybridpensjon og pensjonsbevis
 • IPS og annen privat pensjonssparing med forsikringselement eller andre skatteregler

Annen nyttig informasjon

Har du ikke innskuddspensjon hos nåværende arbeidsgiver, men har hatt arbeidsgiver med innskuddspensjon tidligere? Da bør du sjekke ut LOfavør pensjonskapitalbevis levert av SpareBank 1. Dette er et alternativ for arbeidsledige, alders- og uførepensjonister og arbeidstakere som ikke har en arbeidsgiver med innskuddspensjon.

MEDLEMSFORDELER

Fint for deg. Bra for mange.

Som medlem har du også en rekke medlemsfordeler i privatlivet gjennom LOfavør, som er fordelsprogrammet til LO-forbundene. Med over 990 000 medlemmer, har vi kraften til å forhandle frem ekstra gunstige avtaler og fordeler. Vi samarbeider med store og trygge merkevarer som har fokus på bærekraft.

Om LOfavør as

Meld deg inn i et LO-forbund
MobilApp_480x640_2.gif

Finn fordelene i appen!

Med appen vår har du alltid medlemskortet og fordelene dine i lomma. Få mer ut av medlemskapet ditt, last ned appen nå.

Last ned

Vi har valgt SpareBank 1

Vi har valgt SpareBank 1 Forsikring som leverandør fordi de kan tilby en av markedets laveste priser for pensjonssparing, noe som gir mer pensjon for pengene. Pensjonssparingen plasseres i bærekraftige fond som fokuserer på samfunnsansvar og anstendige arbeidsforhold. SpareBank 1 tilbyr personlig rådgivning og har gode digitale løsninger, noe som gjør det trygt og enkelt for deg å spare til pensjon og gir deg god oversikt.