Slik vedlikeholder du brannslukningsapparatet
Brannsikkerhet er en viktig del av hjemmet. Men hvor ofte du bør bytte ut brannslukningsapparatet, og hvordan bør du vedlikeholde for å sikre best mulig ytelse?
I desember tenner vi julelys, fyrer i peisen og bruker mye strøm og elektriske apparater. Det er koselig, men er du uforsiktig kan det fort føre til brannulykker. Heldigvis er LOfavør Innboforsikring en del av ditt medlemskap, og vil gi deg og din familie god hjelp ved brannskader i hjemmet ditt.
Avtal en fast møteplass i tilfelle brann. Det er lurt å ha en brannøvelse hjemme også, så alle vet hva de skal gjøre om uhellet skulle være ute.
Bytt batteri i røykvarsleren en gang i året! Da er du sikker på at utstyret fungerer om uhellet skulle være ute.
Det skal ikke mye til før det begynner å brenne. Men, det skal ikke mye til for å være forberedt heller. Ha brannøvelse hjemme, sjekk rømningsveier, test røykvarsler og ha en lommelykt lett tilgjengelig. Og hvor er hovedstoppekrana egentlig? Følger du disse rådene er mye gjort.
Brenner det, gjelder det å handle raskt, og gjøre ting i rett rekkefølge:
REDDE – VARSLE– SLUKKE
Her får du en nedlastbar beredskapsplan familien kan ha på kjøleskapet eller oppslagstavla.
LOfavør Innboforsikring er en del av ditt medlemskap, så det er lurt å sjekke at du ikke har innboforsikring i et annet selskap i tillegg. Trenger du hjelp til å si opp den andre forsikringsavtalen, kan vår samarbeidspartner Fremtind hjelpe deg.
Bor du i hus, må du ha egen forsikring på huset. Med LOfavør Husforsikring, levert av Fremtind, får du toppdekning uten tillegg i pris.